• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Пустовойтенко не підпише угоду про чесні вибори
    Опубликовано: 2005-11-21 11:45:00
    Народно-демократична партія не має наміру підписувати угоду про чесні вибори, бо нинішня влада і так не виконує раніше підписаних документів. Про це заявив у суботу в Івано-Франківську на обласній партійній конференції голова НДП, народний депутат України Валерій Пустовойтенко.

    "Віктор Ющенко мені пропонував долучитись до цієї угоди, і я йому чесно сказав, що справа не в ньому особисто, а в його оточенні, - зауважив лідер НДП, - бо оточення Президента абсолютно дискредитувало і його, і діючу владу, і саму себе".

    За словами Пустовойтенка, вже нині є чимало фактів використання адміністративного ресурсу. Він навів приклади, коли начальники УВС в областях пишуть листи на телебачення, з вимогами надати інформацію про виступи і рекламу політичних сил. "Для чого це міліції, у функції якої не входить контролювати виступи політичних сил на телебаченні?", - риторично запитав він.

    Пустовойтенко також стверджує, що адмінресурс використовується уже на всі 100% "як в центрі, так і на місцях".

    За його словами, нинішня влада не виконує своїх зобов'язань і обіцянок навіть тих, під якими вже стоїть підпис Президента.

    Лідер НДП також висловив думку, що Президент "не повинен очолювати виборчий блок "Нашої України". За його словами, "Президент є гарантом Конституції і повинен створити рівні умови для всіх учасників виборчого процесу".

    Крім того Пустовойтенко зазначив, що НДП буде виступати за "виведення діючого уряду за межі виборчої кампанії". "Я виступаю і буду категорично виступати, щоб Юрій Єхануров як глава уряду не брав участі у виборчій кампанії, - наголосив Пустовойтенко, - бо тоді в державі абсолютно все завалиться". На його думку, вже третій місяць працює новий уряд, а розподілу обов'язків між віце-прем'єр-міністрами й досі не закріплено. Майже всі вони займаються виборами.

    Лідер НДП також підтвердив, що є прихильником самостійної участі у виборах, але остаточне слово за з'їздом партії, який відбудеться 3 грудня у Києві.

    19 листопада, у своєму суботньому радіозверненні до співвітчизників Президент України Віктор Ющенко заявив, що в день старту виборчої кампанії запропонує політичним силам підписати угоду про чесні вибори.

    Депутат


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.