• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Зелені відмовились від блоку
    Опубликовано: 2005-11-21 12:18:00
    Партія зелених України спростовує інформацію про свою можливу участь у створенні єдиного виборчого блоку на базі депутатської групи "Довіра народу" з партіями "Відродження", "Третя сила" і Республіканською християнською партією.

    Про це повідомив сьогодні представник прес-служби ПЗУ.

    "Партія зелених України заявляє, що не веде жодних переговорів про блокування для участі в парламентських виборах. Політрада партії ухвалила рішення про проведення самостійної виборчої кампанії. Ідеологія Партії зелених України неспівставна з іншими і становить постійну, сильну ідеологічну систему. Процес блокування складно уявити бодай тому, що, навіть за бажання, дуже складно знайти ідеологічних союзників", - сказав представник прес-служби ПЗУ.

    Раніше керівник депутатської групи "Довіра народу" Антон Кіссе заявив про можливе створення єдиного блоку на базі депутатської групи "Довіра народу", до якого увійдуть партії "Відродження", "Третя сила", Республіканська християнська партія і Партія зелених України. Кіссе стверджував, що переговори про створення єдиного виборчого блоку ці політичні сили планують завершити до 15-17 грудня.

    Член політради Партії зелених України і Європейської федерації Зелених партій Сергій Курикін 15 грудня повідомив, що ПЗУ проводила консультації з різними політичними силами про можливе блокування, але виявилося складно знайти однодумців, які були б близькими за комплексними підходами і поглядами. "Тому Політрада на останньому засіданні рекомендувала з'їзду ухвалити рішення про самостійну участь Партії зелених у парламентських виборах", - сказав він.

    Міністерство юстиції України зареєструвало Партію зелених 24 травня 1991 року за ініціативою активістів Всеукраїнської екологічної асоціації "Зелений світ". Партія має 24 обласні і 637 місцевих організацій. ПЗУ об'єднує більш як 70 тисяч чоловік.

    У парламентських виборах партія вперше брала участь в 1998 році, набравши 5,4% голосів виборців. На виборах в 2002 році ПЗУ не подолала 4-відсоткового бар'єру. Згідно з даними Центрвиборчкому, за ПЗУ проголосували лише 1,3% виборців.
     
    Вголос


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.