• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Томенко у першій п'ятірці списку БЮТ
    Опубликовано: 2005-11-21 15:42:00
    Екс-віце прем’єр Микола Томенко братиме участь у парламентських виборах у першій п'ятірці списку Блоку Юлії Тимошенко.
     
    "Я буду в першій п’ятірці. Я бачив результати опитування всередині нашої команди, яке місце матиму – вирішить з’їзд", - сказав він у понеділок журналістам.
     
    За його словами, у тому числі з’їзд визначиться й щодо кандидатур у першій п’ятірці.
    "Ми спробуємо зробити все, щоби в нашщому літаку не було бізнес-класу і місць біля туалету, як було минулого разу", – сказав Томенко, нагадавши минулорічну ситуацію, коли він опиниався на 62 місці у списку і, за його словами, летів до Верховної Ралди, "на літаку з місцем біля туалету".
     
    Відповідаючи на питання, чи не соромно йому, як екс-держсекретарю Олександру Зінченку, йти у списку з Бродським або Волковим, Томенко сказав: "Мені соромно йти у списку дуже з багатьма людьми, які можуть бути в нашому списку".
     
    При цьому він сказав, що в нього є багато притензій до людей саме з помаранчевої команди:
     
    "Якщо б Пінчук, наприклад, надумав іти у нашому списку, причина відмови йому була б очевидною. Стосовно Бродського і Волкова – я з ними на Майдані стояв, і насправді вони обрали Ющенка напередодні виборчої команди, а не перебігли в процесі".
     
    "Більше того, Бродський належав до нашої радикальнгої майданівської команди, і зробив достатньо цікавих речей, починаючи від захвату Київського університету зі Шкілем і Варкарчуком, і закінчуючи іншими речами. Тут треба зважити всі за і проти", - сказав він.
     
    Стосовно Волкова Томенко зазначив, що "йому слід займатися іншими речами, а не політикою".
     
    "Я вважаю, що його участь у списку є неправильною, і це так само є зараз предметом дискусії. Таким предметом дискусії є ще декілька людей, і сам факт того, що вони перейшли до БЮТ, автоматично не є причиною, щоб вони йшли на парламентські вибори за одним списком", - сказав він.
     
    Томенко також зазначив, що БЮТ має дуже багато "сигналів" від НСНУ щодо об’єднання.
    "Це заяви конкретних політиків і зустрічі, що відбуваються в різних форматах. З нашого боку переговорщиуками є Турчинов, Тимошенко та інші. З боку НСНУ – Катеренчук, Рибачук, Васюник", - сказав він.
     
    "Ми вважаємо таку дискусію необхідною", - додав Томенко, зазначивши, що запорукою об’єднання є підписагння до парламентських виборів спільного Меморандуму із силами, які можуть теоретично створити більшість у наступній Верховній Раді.
     
    Також він вважає, що основні принципи цього Меморандуму мають буи публічними.
    "Там будуть прописані принципові речі. Починаючи з того, з ким ми будемо чи не будемо об’єднуватися у наступному парламенті. Документи щодо кадрових призначень прем’єра, голови Верховної Ради та інших ключових посад мають бути не таємним додаком до Меморандуму, а публічними прописаними речами", - сказав Томенко.
     
    За його словами, якщо БЮТ "на один голос перемагає "Нашу Україну", то в умовах Меморандуму має бути зазначено, що в такому разі прем’єром має бути Тимошенко".
    Томенко також сказав, що у Меморандумі має бути прописано, що ті політичні сили, які його підпишуть, не матимуть права встуцпати в коаліцію з "ідеологічно несумісними силами".

    Українська правда


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.