• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Блок Ющенка і Тимошенко може провести 180 депутатів?
    Опубликовано: 2005-11-21 16:43:00
    У випадку об'єднання в єдиний блок партії "Народний союз "Наша Україна" і Блоку Юлії Тимошенко вони можуть одержати більш 40% на парламентських виборах.
     
    Таку думку висловив директор Інституту соціології і політичної психології Микола Слюсаревський на прес-конференції в понеділок у Києві.
     
    "При інших рівних умовах, тобто при оптимальному формуванні списку, об'єднання БЮТ і НСНУ безумовно дало би можливість зібрати той електоральний врожай, що був би, можливо не на рівні останніх президентських виборів, але хоча б на більш, ніж 40% можна було б розраховувати", - сказав він.
     
    При цьому Слюсаревський підкреслив, що успіх передбачуваного блоку залежить від того, як буде сформований загальний список цієї політичної сили.
     
    У той же час, він відзначив, що внаслідок розпалення конфлікту між НСНУ і БЮТ знизяться рейтинги обох політичних сил. У цьому випадку інші політичні партії, у першу чергу Народний блок Литвина і Соціалістична партія зможуть розраховувати на підвищення своїх рейтингів, вважає соціолог.
     
    Слюсаревський відзначив, що при іншому політичному розкладі значні зміни в рейтингах партій до початку виборів "уже навряд чи відбудуться".
     
    Висновки соціолога засновані на результатах дослідження, яке його інститут провів 1-10 листопада, коли по всій Україні було опитано більше 2 тис. респондентів, а також ще більш 13,5 тис. - у цільових регіонах (Київська, Кіровоградська, Одеська, Черкаська області і Київ). Середня похибка дослідження склала 2,6%.
     
    Відповідно до результатів цього дослідження, у конфлікті між президентом Віктором Ющенком й екс-прем'єром Тимошенко 43% українців не підтримують жодну зі сторін, ще 20% - не можуть визначитися, 17,8% - підтримують президента, 19,3% - Тимошенко.
     
    При цьому більше третини респондентів (33,8%), незалежно від того, кого вони підтримують, виступають за поновлення взаєморозуміння між цими політиками, а проти цього виступає 24,9% респондентів.
     
    Слюсаревський відзначив, що хоча протягом року рейтинг Партії регіонів помітно виріс, а рейтинг НСНУ значно упав, сумарний рейтинг НСНУ і БЮТ фактично не змінився, тому що електорат цих двох сил перетинається більш ніж на 60%, і являють собою "сполучені посудини".

                                                                                                 Українська правда


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.