• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Якби вибори в парламент України відбулися найближчого тижня, то за Партію регіонів проголосували б 23,9% виборців
    Опубликовано: 2005-11-30 12:49:00
    Про це свідчать дані соцопитування, проведеного Центром соціальних і політичних досліджень «Соціс».

    Результати опитування оголосив на прес-конференції керівник центру Микола Чурилов.

    Згідно з даними опитування, якби вибори відбулися найближчого тижня, то за Партію регіонів проголосували б 23,9% виборців, партію «Батьківщина» – 16%, «Народний Союз Наша Україна» – 12,1%, Соцпартію – 7,9%, за Компартію і Народну партію (Володимира Литвина) – по 5,6%.

    Крім того, впритул до подолання 3%-го бар'єра підходить Прогресивно-соціалістична партія України, що набрала б 2%.

    Разом з тим, Чурилов зазначив, що він не поділяє песимізму інших соціологів, які заявляють, що в парламент можуть пройти тільки 6 партій. На його думку, їхня кількість може скласти близько 10, оскільки він не виключає можливості того, що 3%-ий бар'єр зможуть подолати 2-3 нові партії.

    Так, зокрема, згідно з даними соцопитування, 1,7% голосів може набрати партія «Віче» (лідер Інна Богословська), 1,2% - Партія промисловців і підприємців (Анатолій Кінах), 1% - СДПУ(о).

    Менше 1% набирають партії «Єдина Україна» (лідер Богдан Губський) – 0,6%, Партія зелених України – 0,6%, Республіканська партія України Юрія Бойка – 0,3%.

    Чурилов також зазначив, що відповідно до опитування явка виборців на парламентські вибори 2006 року може бути значно нижчою, ніж у 2002 році і на президентських виборах у 2004 році, де вона склала відповідно 72% і 85-88%.

    Так, відповідно до опитування, заявили, що без сумніву візьмуть участь у виборах, 52,5%, швидше за все візьмуть – 26,6%, не вирішили – 11%, швидше за все не візьмуть – 4,6% і точно не візьмуть участь у виборах 5,3%.

    За прогнозом Чурилова, явка виборців може скласти близько 65%.

    Опитування проводилося з 17 до 22 листопада у 18 областях України, що представляють усі регіони.

    Інформаційний сервер Партії регіонів



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.