• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ЦВК зареєструвала ініціативні групи всеукраїнського референдуму про вступ України до НАТО і ЄЕП
    Опубликовано: 2005-11-30 14:44:00
    До Центральної виборчої комісії 14 листопада 2005 року надійшли подання з чотирьох регіонів щодо реєстрації ініціативних груп  всеукраїнського референдуму за народною ініціативою.
     
    Розглянувши вищезазначені подання та додані до них документи, Центральна виборча комісія встановила.
     
     У містах Горлівка та Маріуполь Донецької області, Мелітополь Запорізької області, Умань Черкаської області відбулися збори громадян України для утворення ініціативних груп  всеукраїнського референдуму за народною ініціативою. Учасниками зборів одноголосно схвалено пропозиції про проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою та затверджено формулювання питань, які пропонується винести на всеукраїнський референдум:
     
    „Чи згодні Ви з тим, щоб Україна стала членом Організації Північноатлантичного договору (НАТО)?”;
     
    „Чи підтримуєте Ви участь України у Єдиному економічному просторі (ЄЕП) разом із Російською Федерацією, Республікою Казахстан та Республікою Білорусь, відповідно до Угоди про формування Єдиного економічного простору, підписаної 19 вересня 2003 року?”
     
    Учасниками зборів одноголосно обрано ініціативні групи, яким доручено збирання підписів громадян під вимогою про проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою.
     
    Перевіркою поданих до Центральної виборчої комісії матеріалів установлено їх відповідність вимогам Закону України „Про всеукраїнський і місцеві референдуми”. Також Комісією встановлено відповідність поданих документів щодо зазначених ініціативних груп вимогам цього Закону.
     
    Центральною виборчою комісією досліджено всі питання щодо утворення та реєстрації ініціативних груп всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, перевірка яких належить до повноважень Комісії. У тому числі Центральною виборчою комісією встановлено, що питання, які пропонуються для винесення на всеукраїнський референдум зборами громадян України для створення ініціативних груп всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, не належать до питань, які згідно з Конституцією України та Законом України „Про всеукраїнський та місцеві референдуми” не можуть бути винесені на всеукраїнський референдум.
     
    Центральна виборча комісія, відповідно Конституції України, Закону України „Про всеукраїнський та місцеві референдуми” та Закону України „Про Центральну виборчу комісію”, постановила зареєструвати ініціативні групи всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з вищезазначених питань та присвоїти їм відповідні порядкові номери від 1 до 4.
     
     Комісією також встановлено строк збирання підписів громадян України під вимогою про проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою до 1 березня 2006 року.
     Зареєстрованим ініціативним групам у встановленому порядку буде видано свідоцтва про реєстрацію, а членам зареєстрованих ініціативних груп – відповідні посвідчення.
     
                                                                                              Прес-служба ЦВК
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.