• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • БЮТівці за збільшення прохідного бар’єру до Верховної Ради України з трьох до чотирьох
    Опубликовано: 2005-11-30 15:59:00
    У Верховній Раді України зареєстровано проект закону про внесення змін до Закону "Про вибори народних депутатів України" (щодо відсотків визначення результатів голосування), внесений народними депутатами В.Таран-Тереном, О.Білорусом. Про це повідомляє інформаційне управління ВРУ.

    Чинним Законом "Про внесення змін до Закону України "Про вибори народних депутатів України" прийнятим 7 липня 2005 року встановлено прохідний бар’єр до Верховної Ради України на рівні 3 і більше відсотків голосів виборців, які взяли участь у голосуванні у загальнодержавному виборчому окрузі.

    Наслідком такого заниження прохідного бар’єру, зазначають автори, "можна впевнено очікувати розпорошеності політичних сил в парламенті, що, в свою чергу, призведе до деструктивної роботи законотворчого органу держави".

    Оскільки прикінцевими положеннями закону передбачається введення 240-денного мораторію на внесення змін до чинного закону, для ліґітимности запровадження 4% прохідного бар’єру до Верховної Ради України, народні депутати пропонують перенести мораторій на внесення змін з 240 на 110 днів до дня виборів до Верховної Ради України.

    На думку авторів, збільшення прохідного бар’єру з трьох до чотирьох і більше відсотків дозволить в більшій мірі представити у парламенті ті політичні сили, які реально існують в суспільстві та відображають інтереси виборців.
     
     
    Депутат


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.