• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Про відшкодування населенню збитків, заподіяних забрудненням довкілля
    Опубликовано: 2006-02-20 10:21:00

    Останнім часом в Україні почастішали запити громадян щодо стану довкілля та пов’язаних з цим екологічних  виплат. За доручення Секретаріату Президента України №9-11/40 від 25.01.06 Мінприроди України інформує.

    За попередніми даними спостережень гідрометслужби в 2005 році за забрудненням навколишнього природного середовища відмічаються випадки перевищення максимальних та середніх концентрацій забруднюючих речовин (пилу, діоксиду азоту, фтористого водню, фенолу, формальдегіду) в атмосферному повітрі в деяких містах України – Києві, Донецьку, Хмельницькому, Луцьку, Херсоні, Красноперекопську, Запоріжжі, Слов'янську, Дніпродзержинську, Дніпропетровську, Рубіжному, Краматорську, Северодонецьку і ряді інших міст.

    Основною причиною таких перевищень є порушення вимог щодо ведення технологічних процесів на промислових підприємствах та значна концентрація автомобільного транспорту і не може розглядатися як підстава для оголошення окремої місцевості зоною надзвичайної екологічної ситуації (негативні зміни, що сталися в природному середовищі і які неможливо усунути без застосування надзвичайних заходів з боку держави).

    В даний час жодна окрема місцевість України не оголошена зоною надзвичайної екологічної ситуації відповідно до вимог Закону України “Про зону надзвичайної екологічної ситуації“.

    Стосовно грошових компенсацій громадянам, які проживають в екологічно небезпечних регіонах (так званих екологічних) також інформуємо, що Міжгалузевою комплексною програмою “Здоров'я нації“ на 2002-2011 роки заплановано розроблення Міністерством охорони здоров'я України разом із заінтересованими центральними органами виконавчої влади законопроекту з питань щодо відшкодування населенню збитків, заподіяних забрудненням довкілля. 

    Цей закон має врегулювати питання виплати компенсацій населенню, що мешкає на екологічно забруднених територіях.

     Інф. Урядовий портал

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.