• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Виробничі досліди на зернових культурах підтвердили ефективність фунгіцидів BASF
    Опубликовано: 2014-12-29 12:56:53

    Концерн BASF підбив підсумки виробничих дослідів із застосування фунгіцидів Капало®, Абакус® та Осірістм Стар на озимій пшениці. У Південно-Східному регіоні досліди включали в себе застосування препарату Абакус® в різні фази розвитку культури, а в Центрі та на Заході випробування передбачали трикратну обробку новими фунгіцидами компанії. Триразова обробка посівів і своєчасне застосування комплексу препаратів дозволили аграріям збільшити врожайність, зібрати якісне зерно й отримати додатковий заробіток. Приміром, приріст урожайності від використання тільки Абакус® досягає 5-19%, що додатково приносить близько 500 грн. з гектара і в рази перекриває витрати на придбання та внесення препарату.

    У проекті взяли участь 9 господарств у різних регіонах України. Попри те, що аграрії вирощували посіви в неоднакових погодних умовах і  з використанням власних технологічних підходів, всі учасники отримали відчутні результати застосування фунгіцидів Капало®, Абакус® та Осірістм Стар. Об'єктивність результатів підтвердилася і в ході вивчення препаратів в агроцентрі компанії BASF у с. Терезине (Київська обл.) і с. Дальник (Одеська обл.) та с. Денисівка (Хмельницька обл.).

    «Ми добре знаємо свою землю й особливості вирощування на ній. Але розуміючи, що технології й підходи до ведення сільського господарства постійно розвиваються, ми дуже цінуємо можливість дізнатися про провідні препарати, перевірити їхню дієвість та особливості застосування на своїх полях, адже головне – щоб жнива були щедрими, а пшениця здоровою. Ми взяли участь у дослідах із застосуванням фунгіцидів BASF на зернових у 2014 році й зібрали врожай озимих на 13% більше, ніж при використанні нашої традиційної системи захисту», ‒ зазначив Валерій Ліневич, керівник СВК «Вівсяницький», с. Вівсяники, Козятинського р-ну., Вінницької обл.

    В Україні спостерігається тенденція з розширення застосування інноваційних препаратів, які більш ефективно борються із захворюваннями і мають додаткові переваги. Так, фунгіцид Капало® знімає проблему борошнистої роси, септоріозу, жовтої іржі та забезпечує швидкий ефект та довгостроковий вплив; Абакус® знищує септоріоз, буру і жовту іржу, піренофороз та має AgCelence® ефект (подовження вегетації, підвищення врожайності, покращення засвоєння азоту); Осірістм Стар контролює широкий спектр хвороб колоса, в тому числі фузаріозу, дозволяє знизити вміст мікотоксинів у зерні. Завдяки своїм інноваційним формуляціям препарати легко проникають у рослину, утримуються на його поверхні, що дозволяє з більшою ефективністю реалізовувати потенціал кожного грама діючої речовини.

    На думку аграріїв, які взяли участь у проекті, найбільш доцільно здійснювати всі три фунгіцидні обробки, не обмежуючись двома. У процесі дослідів в агроцентрі BASF у с. Терезине дворазова фунгіцидна обробка призвела до зростання врожайності на 24% порівняно з контролем, триразова – на 32%. Показовим є також результат ПАП «Аркадія» (Тернопільська обл.): з комплексним застосуванням Капало®, Абакус® та Осірістм Стар урожайність пшениці порівняно з середнім показником по господарству зросла на понад 2 тонни – з 85,4 до 109 центнери з гектара.

    «Досліди 2014 року із застосуванням препаратів BASF на озимій пшениці також довели, що для досягнення найкращого результату необхідно захищати посіви незалежно від їх поточного стану. В цілому рік видався сприятливим для озимої пшениці, коли внесення фунгіцидів здається необґрунтованим: у весняно-літній період прохолода стримувала захворювання, а достатня вологість сприяла росту посівів. Однак після збору врожаю виявилося, що на багатьох полях, де господарі заощадили на ЗЗР, вміст мікотоксинів у зерні в рази перевищував норму (а це фактично означає втрату частини врожаю, оскільки мікотоксини вкрай небезпечні для здоров'я людей і тварин)», – коментує Павло Материнський, технічний менеджер з розвитку продуктів компанії BASF. Водночас на експериментальній ділянці в с. Терезине комплексний захист призвів до зниження вмісту мікотоксинів у зерні до 675 мкг / кс, що 2,2 - 2,5 рази менше показників, отриманих навіть при захисті іншими оригінальними препаратами.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.