• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Завдяки модернізації «Мрія» збільшила потужності з приймання зернових культур на своїх елеваторах майже до 50 000 тонн на добу
    Опубликовано: 2014-11-12 13:33:01

    Група компаній «Мрія» збільшила максимальні об’єми приймання зерна на своїх елеваторних комплексах до  47 800 тонн на добу. Це стало можливим завдяки модернізації та комплексним вдосконаленням, зробленим протягом 2014 року.

    В цілому модернізація елеваторних комплексів дозволила компанії збільшити продуктивність сушіння зерна, створила можливість гнучкішої роботи по одночасному прийманні зерна із автотранспорту та відвантаженню на залізницю, зменшила ручну працю, а також підвищила пропускну здатність лабораторій.

     

    Варто зазначити, що зараз  Група компаній «Мрія» має в своєму складі 7 елеваторних комплексів, які розташовані в Тернопільській, Івано-Франківській та Хмельницькій областях. Всі вони укомплектовані сучасним лабораторним обладнанням, що пройшло атестацію Державного регіонального центру стандартизації, методології та сертифікації на право проведення аналізів якості на всі основні зернові, зернобобові та олійні культури. Лабораторії оснащені передовим обладнанням шведських компаній FOSS та Perten. 

     

    Комплексні доопрацювання елеваторів «Мрії» дозволили ефективно та в повному  обсязі використовувати потужності зберігання сировини. Шість з семи зерносховищ компанії доукомплектовано додатковими зерноочисними машинами, сушками та транспортним обладнанням. Удосконалення системи сушіння дозволило збільшити її ефективність майже на 30%. Наразі продуктивність систем сушіння на елеваторах Групи сягає близько 35 000 тонн на добу.

     

    Нагадаємо, що в Україні потужності сертифікованих елеваторів складають лише 30 млн тонн. Між тим, селяни щороку збирають близько 50-60 млн тонн врожаю. Нестача потужностей для зберігання погіршує якість зібраного врожаю та не дає аграріям отримати за свою працю реальну вартість продукції.

     

    Як повідомлялося,  для збереження операційної діяльності Група компаній «Мрія» провела посівну та завершує збір врожаю, законтрактувала отриману продукцію, продовжує виконувати свої зобов'язання перед постачальниками та клієнтами, а також реалізує програму змін, спрямовану на оздоровлення бізнесу. «Мрія» надала кредиторам та інвесторам свої пропозиції щодо реструктуризації заборгованості та додаткового заставного забезпечення кредитів, що дозволять виконати зобов'язання перед кредиторами в максимально можливому обсязі.

     

    Група компаній «Мрія» потрапила в складне фінансове становище, обумовлене ситуацією, що склалася на аграрному ринку в 2014 році: зниження світових цін на основні сільськогосподарські продукти; зростання витрат на ПММ, насіння, добрива, засоби захисту рослин у зв'язку з девальвацією гривні; втрата ключових внутрішніх ринків (Крим, Донбас); дефіцит коштів на фінансовому ринку.

     

    «Мрія» більше 20 років працює на аграрному ринку України, забезпечує робочими місцями понад 15 тис працівників та співпрацює більш ніж з 200 тисячами пайовиків. Компанія відіграє важливу роль у соціальному й економічному житті регіонів, в яких працює, допомагає та сприяє розвитку місцевих громад.

     

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.