• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Транспортні відомства України і Туреччини активізують співпрацю
    Опубликовано: 2006-01-25 17:57:00

    24 січня ц.р. у Києві відбулися переговори Міністра транспорту та зв'язку України Віктора Бондара з Міністром транспорту та комунікацій Турецької Республіки Біналі Їлдиримом. Були обговорені актуальні питання співробітництва в галузі транспорту і телекомунікацій між обома країнами, у тому числі перспективні.

    Насамперед, у ході переговорів сторони відзначили той факт, що Україна та Туреччина завдяки спільним зусиллям, подолали низку дискримінаційних обмежень, щодо розподілу дозволів для міжнародних автоперевізників та у рамках роботи Європейської Комісії Міністрів транспорту (ЄКМТ). Міністри погодилися, що це не єдиний приклад плідної співпраці очолюваних ними відомств.

    Міністр транспорту та зв'язку України Віктор Бондар відзначив, що турецькі бізнесмени на сьогодні є одними з найактивніших учасників та інвесторів на українських ринках транспортних послуг і телекомунікацій. Він нагадав про те, що компанії з цієї країни брали участь у будівництві автомобільної дороги Київ-Одеса. Саме турецькою компанією ведеться будівництво нового залізнично-автомобільного мостового переходу у столиці, відвідини якого, до речі, були зазначені першим пунктом у програмі візиту пана Біналі Їлдирима та його колег в Україну. Мобільний оператор зв'язку "Life" також з'явився завдяки турецькому капіталу. Активну участь турецькі компанії беруть і в розвитку автомобільних перевезень в Україні, як пасажирських, так і вантажних.

    Віктор Бондар висловив побажання, щоб так само активно могли працювати на турецькому ринку й українські компанії. Зокрема, гостям було запропоновано взяти до уваги великий досвід українських компаній щодо розбудови залізничної мережі.

    „Українська сторона готова брати участь у тендерах, які оголошуватимуться в Туреччині, і ми сподіваємося на подальшу плідну співпрацю”, — наголосив під час зустрічі Міністр транспорту та зв'язку України.

    Також Віктор Бондар озвучив низку проектів, які потребують спільних зусиль для їх втілення. Зокрема, Україна зацікавлена спільно з Туреччиною розвивати вантажоперевезення контрейлерним поїздом "Вікіг", що наразі сполучає Іллічівськ з Клайпедою. Поза цим було запропоновано оживити комбіновані залізнично-поромні перевезення, щоб наповнити реальними вантажопотоками транспортний коридор з Туреччини, через Україну в Європу. Також спільно з Туреччиною наша країна готова розвивати судноплавство на Дунаї.

    Віктор Бондар поінформував гостей щодо реформ, які зараз відбуваються у транспортній галузі. Зокрема, про те, що за три роки буде визначатися остаточний статус морських портів, вітчизняних аеропортів і створюватиметься компанія Національний авіаперевізник на базі добровільного об'єднання всіх авіаперевізників України. Саме тому, за словами керівника транспортної галузі України, зараз для України є особливо цінним та актуальним досвід реформ на транспорті, який має Туреччина.

    У свою чергу Міністр транспорту та комунікацій Турецької Республіки Біналі Їлдирим теж висловив велику зацікавленість у співпраці за всіма названими українською стороною напрямками. „За останні кілька років товарообіг між нашими країнами зріс вдвічі, тому ми розглядаємо транспорт як інструмент для того, аби зробити економічні стосунки між нашими країнами ще більш тісними”, — наголосив він.

    Біналі Їлдирим розповів про те, що в Туреччині всі порти, за виключенням тих, які належать залізничній адміністрації, приватизовані. Аеропорти теж, або будують і управляють ними приватні компанії, або вони здані в оренду приватним структурам. Так, лише за оренду на 20 років одного аеропорту в Стамбулі Туреччина отримала 3 млрд. долл. США.

    Загалом від приватизації об'єктів галузі транспорту за останні 10 років Туреччина отримала понад 20 млрд. долл. США.

    Міністерство транспорту та зв'язку України









    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.