• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ринок мотоциклів у лютому: які моделі найчастіше купували українці
    Опубликовано: 2024-03-18 10:46:13

    У лютому цього року в Україні було придбано 3,3 тисячі мотоциклів, що на 83,4% перевищує показники того ж періоду минулого року та на 36% більше порівняно з січнем 2024 року.

    Про це повідомляють експерти Інституту досліджень авторинку.

    З усієї кількості придбаних мотоциклів, 42,3% або 1395 штук були новими, імпортованими з-за кордону. Незважаючи на те, що в сегменті мототехніки зазвичай переважають угоди з продажу нових транспортних засобів, у січні та лютому цього року спостерігалась домінантність вторинного ринку.

    На внутрішньому ринку було укладено 1617 угод купівлі-продажу мототехніки, що становило 49% від загальної кількості. Водночас лише 8,8% мотоциклів або 289 штук були імпортовані вживаними з-за кордону.

    Найпопулярніші нові мотоцикли
    У лютому, як і раніше, покупці мотоциклів віддавали перевагу техніці китайських брендів. Зокрема Spark, Musstang та Lifan очолили рейтинг популярності.

    В лідерах залишається серія Spark SP з проданими 232 одиницями, на другому місці розмістилась модель Musstang MT з обсягом продажу 196 штук, а замкнула трійку лідерів Lifan LF, продажі якої склали 113 штук.

    Топ-5 найпопулярніших нових мотоциклів в Україні у лютому 2024 року виглядає наступним чином:

    Spark SP — 232 одиниці,
    Musstang MT — 196 одиниць,
    Lifan LF — 113 одиниць,
    Bajaj Boxer — 73 одиниці,
    Loncin LX — 60 одиниць.

    Найпопулярніші вживані мотоцикли, привезені з-за кордону
    У сегменті вживаних мотоциклів, імпортованих з-за кордону, перевагу продовжують віддавати японським брендам, зокрема Yamaha, Honda, та Kawasakі.

    Втім, невелика кількість виробників у рейтингу найпопулярніших є зрозумілою, адже сезон для цього ринку ще не досяг свого піку. Що стосується конкретних моделей, то лідерами за кількістю перших реєстрацій у державі стали Honda CB, Kawasaki Ninja, та Yamaha FZ.

    Топ-5 вживаних мотоциклів, імпортованих у лютому 2024 року:

    Honda CB — 17 одиниць,
    Kawasaki Ninja — 16 одиниць,
    Yamaha FZ — 8 одиниць,
    Yamaha YZF — 7 одиниць,
    Yamaha Majesty — 7 одиниць.

    Найпопулярніші мотоцикли на внутрішньому ринку
    У лютому на внутрішньому ринку України домінували японські бренди мотоциклів, зокрема Honda, Yamaha та Geon, серед яких ведучі позиції займали Lifan LF, Loncin LX та Jawa-350.

    Найбільш затребуваними моделями серед покупців виявились:

    Lifan LF з кількістю 80 одиниць;
    Loncin LX -58 штук;
    JAWA 350 -55 штук;
    Honda CB — 41 одиниця;
    Musstang MT — 39 одиниць.

    Аналітики зазначають, що важливо зазначити, що цей аналіз враховує лише офіційно зареєстровані угоди купівлі-продажу та первинні реєстрації.

    Проте, за оцінками експертів, "тіньова" частина ринку, особливо сектор вживаних мотоциклів, може бути суттєвою і потенційно еквівалентною або навіть перевищувати офіційно зафіксовані обсяги.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.