• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • MITTAL STEEL впевнено відкидає обвинувачення стосовно приватизації POLSKI HUTY STALI, висунуті Індустріальним Союзом Донбасу
    Опубликовано: 2005-11-17 18:14:00
    17 листопада 2005 року, Київ, Україна – У відповідь на останні заяви Індустріального Союзу Донбасу стосовно приватизації Polski Huty Stali (PHS) компанія Mittal Steel дає такий коментар.  
     
    Роланд Баан (Roeland Baan), Головний виконавчий директор Mittal Steel Europe:
     
    “Останні коментарі ІСД є безпідставними та, вочевидь, спрямовані виключно на створення некоректної полеміки про Mittal Steel у засобах масової інформації з єдиної метою - викликати скандал. Ми - високопрофесійна організація, яка намагається формувати майбутнє світової металургійної промисловості та створювати дійсно стабільну галузь. Ми визнані у світі завдяки тому, чого досягли у металургійній галузі, і жодна компанія, яка працює у цій галузі не може конкурувати з тим, чого нам вдалося досягти за останні 20 років”.
     
    “Дії Донбасу, які полягали в постійному поширенні неправдивої інформації про нашу компанію, є абсолютно непрофесійними, а безперервність цих коментарів починає просто набридати. Я б порадив їм   краще зосередитися на веденні свого власного бізнесу замість того, щоб поширювати неправдиву інформацію про інших”.
     
    „При купівлі PHS ми заплатили ринкову ціну, яка, на нашу думку, була об’єктивною на момент придбання. Приватизаційний тендер був прозорим, чесним та відкритим змагальним процесом між Mittal Steel та US Steel. Ми запропонували пакет, який найбільше відповідав вимогам тендеру, і тому перемогли. US Steel – це професійна організація яка визнала свою поразку з честю, побажала нам успіху і відійшла. Якщо ІСД проявляє такий інтерес і стверджує, що вони готові заплатити більше – чого ж вони у свій час цього не зробили? Дуже легко робити такі нахабні заяви після того, як вони побачили, що нам вдалося відновити завод і перетворити його на успішний бізнесовий проект.”
     
    Що стосується заяви ІСД про невиконання компанією Mittal Steel умов тендеру PHS, Mittal Steel підкреслює, що реальні інвестиції в PHS перевищують суму в 2,4 млрд. польських злотих (понад 703 млн. доларів США), погоджену при купівлі, оскільки після ретельного аналізу інвестор прийняв рішення про необхідність додаткових робіт. Порівняно з початковим бізнес-планом, інвестор вирішив побудувати новий прокатний стан на підприємстві у Кракові замість модернізації існуючих потужностей. Ці інвестиції забезпечать Польщу найсучаснішими потужностями цього типу в Європі, що дозволить виробляти високоякісний листовий прокат для автомобільного сектору.
     
    Як частину додаткових інвестицій поза задекларованою програмою, Mittal Steel вирішила інвестувати: 67 млн. злотих (понад 16, 65 млн. доларів США) у встановлення PCI у Кракові, 220 млн. злотих (понад 64,5 млн. доларів США) на переоблицювання доменної печі № 2 у Даброва Горниця та 18 млн. злотих (понад 5,28 млн. доларів США на переоблицювання доменної печі у Кракові.
     
    “Ми не тільки виконуємо наші інвестиційні зобов’язання, але й перевищуємо їх”, - стверджує Роланд Баан . - “Протилежна інформація є просто невірною”.
     
    Прес-служба Mittal Steel


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.