• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Суперкомп'ютер Blue Gene/L знову визнаний найпотужнішим у світі
    Опубликовано: 2005-11-15 11:11:00
    Суперкомп'ютер Blue Gene/L виробництва ІBM залишився на вершині списку 500 найпотужніших комп'ютерів у світі. Потужність Blue Gene/L, встановленого в національній лабораторії Лоуренса Лівермора (США), збільшена до 280,6 терафлопів (280,6 трлн обчислень на секундy). Цей комп'ютер використовується для вивчення ядерних резервів США та інших обчислень.
     
    Список, обнародуваний у понеділок, очолюють три комп'ютери виробництва ІBM. Під №2 стоїть інша машина Blue Gene потужністю 91,2 терафлопи, встановлена в дослідницькому центрі Томаса Уотсона (США). Третє місце займає комп'ютер потужністю 63,4 терафлопи з лабораторії Лоуренса Лівермора (США). На комп'ютери ІBM припадає 43,8% потужності всіх машин, представлених у списку. 33,8% потужності належить комп'ютерам виробництва Hewlett-Packard.
     
    В 333 із суперкомп'ютерів використані мікропроцесори Іntel, в 81-му використана технологія EM64T Іntel. На другому місці за частотою використання стоять чипи ІBM - в 73 комп'ютерах, на третьому - процесори Opteron компанії Mіcro Devіces Іnc. (в 55 комп'ютерах). 305 суперкомп'ютерів зі списку встановлені в США, у Європі перебуває 100 машин, в Азії - 66.
     
    До списку внесений один суперкомп'ютер, встановлений у Російській академії наук, - МВС-15000ВМ (69-е місце).
     
    OSVITA


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.