• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Валерій Коновалюк: проект бюджету є соціальній, але він абсолютно не спрямований на економічне зростання в Україні
    Опубликовано: 2005-10-21 14:56:00
    «Проект бюджету поданий Урядом до Верховної Ради України є соціальний, але, на жаль, він абсолютно не спрямований на економічне зростання в Україні, – заявив перший заступник голови Комітету з питань бюджету, голова політичної партії „Трудова Україна” Валерій Коновалюк. – Така ситуація створює додаткові ризики в економіці і може сприяти подальшому уповільненні темпів економічного зростання, підвищення інфляції. І в підсумку ставить під загрози виконання найважливіших соціальних програм».
    На думку Валерія Коновалюка, урядовий проект бюджету не передбачав суттєвих заходів з подолання кризових явищ в економіці. Згідно з цим документом витрати розвитку становлять лише 20%, а споживання – 80%. Він вважає, що така структура витрат не забезпечить в наступному році прискорення темпів економічного зростання в Україні.

    «Має суттєві недоліки і соціальна складова. В бюджеті не передбачено фінансування пільг для дітей війни. Недостатньо збільшенні асигнування на будівництво житла для молоді, кредитування навчання, розвиток фізкультури та дозвілля, – підкреслив Валерій Коновалюк. – Не передбачено коштів на соціальний захист бездомних громадян та не надано дієвої державної підтримки базовим галузям економіки».
    Валерій Коновалюк стверджує, що інвестиційна складова місцевих бюджетів є надзвичайно малою, оскільки основна частина видатків пов’язана з виплатою заробітної плати та інших соціальних трансфертів населенню.
    «Робота, яка проведена Комітетом з питань бюджету, багато в чому допоможе вирівняти ті диспропорції, які закладені до проекту бюджету і вирішить соціальні питання у поєднанні з інвестиційною складовою бюджету, – зазначив Валерій Коновалюк.
    Прес-служба політичної партії „Трудова Україна”


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.