• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Мінтрансзв’язку України: ситуація в пункті пропуску “Чоп” на постійному контролі
    Опубликовано: 2005-09-27 09:13:00

    У результаті комплексу заходів,  проведених Міністерством транспорту та зв’язку України, досягнуто домовленості про додаткове виділення 700                      транзитних угорських дозволів (Євро-3) на 2005 рік.
             За дорученням Міністра транспорту та зв’язку України Євгена Червоненка заступник Голови Укравтотрансу Мінтрансзв’язку Петро Главацький провів з угорською стороною переговори на позачерговому засіданні Змішаної комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень у Литві 22-23 вересня ц.р. Результат - угорська сторона додатково виділила для українських перевізників 2 000 транзитних дозволів (Євро-2) з оплатою дорожніх зборів. Вже 27 вересня ц.р. перша тисяча транзитних дозволів     (Євро-2) з оплатою дорожніх зборів з’явиться на автомобільному пункті пропуску “Чоп”. Ще 1 000 транзитних дозволів (Євро-2) будуть передані угорською стороною протягом наступних двох тижнів.
    Крім того, домовлено, що у 2006 році угорці збільшать квоту дозволів для України на 2 000.
    Також підготовлено звернення Прем’єр-міністра України Юрія Єханурова до угорського колеги з проханням виділити додаткову кількість транзитних угорських дозволів без оплати дорожніх зборів для перевезень вантажів українськими перевізниками в 2005 році.        
    Міністр транспорту та зв’язку України Євген Червоненко наголосив, що ще обіймаючи посаду секретаря профільного комітету у Верховній Раді України боровся за публічну видачу дозволів. За його словами, вдалося навести порядок із розподілом італійських дозволів. Мінтрансзв’язку України використає цей досвід - посилить заходи для прозорого та чесного розподілу іноземних дозволів між українськими перевізниками на майбутній рік.
    Міністр погодився скоротити резерв іноземних дозволів Мінтрансзв’язку  з 10 до 5 % від загальної квоти. Для цього будуть внесені зміни до відповідних нормативно-правових документів. Також він дав доручення переглянути та знизити ціну українських дозволів.
    Довідково:
    Для забезпечення українських перевізників угорськими дозволами та безперешкодних транзитних перевезень Угорщиною Міністерство транспорту та зв’язку України декілька разів зверталося до українських перевізників з проханням тимчасово планувати та організовувати вантажні перевезення до Італії транзитом через територію Словаччини та Австрії.
    Міністерством транспорту та зв’язку України на неодноразові звернення українських перевізників, щодо зменшення вартості іноземних дозволів та дозволів ЄКМТ, доручено Укравтотрансу у найкоротший термін підготувати пропозиції для вирішення цього питання. Міністерство транспорту та зв’язку України завжди було прихильником прозорого попереднього розподілу іноземних дозволів. Аналізуючи дію ефективного механізму розподілу італійських дозволів Міністерство транспорту та зв’язку України прийняло рішення щодо впровадження та застосування відповідного механізму до розподілу таких дефіцитних дозволів, як російські (трьохсторонні), італійські та угорські на 2006 рік. 
    МІНІСТЕРСТВО ТРАНСПОРТУ ТА ЗВ`ЯЗКУ УКРАЇНИ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.