• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Прес-реліз МВС України про найбільш резонансні злочини та події на 29.11.2005р.
    Опубликовано: 2005-11-29 15:21:00
    Міністерство внутрішніх справ України
    Департамент зв’язків з громадськістю
     
    ПРЕС-РЕЛІЗ
    про найбільш резонансні злочини та події
    на 29.11.2005 р.
     
    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2779 заяв про злочини. Вжитими заходами 1416 (50,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 12 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 11 розбійних нападів, 55 пограбувань, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.
     
    За незаконне зберігання зброї затримано 6 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, обрізи мисливської рушниці, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї та 94 набоїв.
     
    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 123 осіб. У них вилучено 7,2 кг наркотиків.
     
    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2075 осіб.
     
    За порушеними кримінальними справами заарештовано 38 осіб.
     
    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 115 дорожньо-транспортних пригод, у яких 17 осіб загинули та 130 травмовані.
     
    Упродовж минулої доби порушено 192 кримінальних справи за злочинами економічної спрямованості.
     
    На Дніпропетровщині поблизу села Кам\'янкибуло знайдено мертвим з рубаною раною голови 79-річного пенсіонера. За підозрою в скоєнні цього вбивства затримано 21-річного безробітного, раніше судимого жителя обласного центру. Попередньо встановлено, що він разом зі спільником вранці 8 листопада з метою крадіжки проникли на територію садового товариства, але були застигнуті потерпілим й вбили його металевою трубою. Триває розшук співучасника злочину.
     
    У місті Торезі Донецької області у своєму будинку знайдено мертвим 70-річного пенсіонера. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано трьох місцевих жителів віком 18 – 16 років, двоє з яких школярі і один – раніше судимий. Попередньо встановлено, що вони ввечері 25 листопада увірвалися до будинку потерпілого, заподіяли господарю смертельні тілесні ушкодження й викрали вироби із золота, годинник та 100 гривень. Частину викраденого вилучено.
     
    У місті Рудках Львівської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 30-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, який увечері 19 листопада в своїй квартирі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем 23-річного жителя села Вишня Городоцького району згаданої області, а труп виніс на вулицю.
     
    У Львові на вулиці було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 37-річного чоловіка. Вжитими заходами затримано двох місцевих жителів віком 20 та 19 років, один з яких – раніше судимий. Попередньо встановлено, що вони ввечері 26 листопада на вулиці міста вбили потерпілого з хуліганських спонукань.
     
    Житомирянин захопив транзитну вантажівку
     
    У селі Кочереві Житомирської області затримано жителя обласного центру – працівника відділу охорони однієї з установ виконання покарань. Попередньо встановлено, що він півгодини тому поблизу села Глибочиці Житомирського району під загрозою газового пістолета змусив громадянина Польщі, водія вантажівки “Ман”, пересісти на пасажирське місце, а сам сів за кермо й поїхав у напрямку міста Києва. Зброю та автомобіль вилучено.
     
    У Голосіївському районі Києва затримано 28-річного громадянина Росії та двох безробітних місцевих жителів віком 24 та 27 років, які під загрозою фізичної розправи вимагали у 42-річного киянина 300 доларів США неіснуючого боргу.
     
    У місті Новому Бузі Миколаївської області затримано 25-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 1,5 кг марихуани та 1,5 кг макової соломки.
     
    «Перепозичив» 500 тисяч гривень
     
    На Дніпропетровщині порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 КК України – шахрайство з фінансовими ресурсами –  відносно директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він у лютому минулого року незаконно отримав кредит на суму 500 тис. гривень для налагодження ливарного виробництва та використав його не за цільовим призначенням, а для погашення раніше отриманого кредиту в іншому банку.
     
    Незаконно виловив понад 2,2 тонн малька риби
     
    На Полтавщині порушено кримінальну справу за ч.2 ст.364 та ч.1 ст.249 КК України – зловживання владою або службовим становищем та незаконне зайняття рибним, звіриним або іншім водним добувним промислом – відносно голови правління закритого акціонерного товариства. Він, за попередньою змовою з ланковим рибалкою на території заказника загальнодержавного значення “Сулинський” Глобинського району області, використовуючи заборонене знаряддя лову, здійснив промисловий вилов понад 2,2 тонн малька різних видів риби непромислового розміру, чим завдали збитків рибному господарству України на загальну суму понад 10 млн. гривень.
     
    Понад 2 млн. гривень витратили на непридатне обладнання
     
    У Сумській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем), відносно колишніх посадовців нафтогазовидобувного управління одного з відкритих акціонерних товариств. Вони протягом липня-серпня минулого року придбали на базі матеріально-технічного забезпечення зазначеного управління непридатне для експлуатації бурове промислове обладнання, запасні частини та інші товарно-матеріальні цінності вартістю 1,7 млн. гривень. Крім цього, згаданою базою матеріально-технічного забезпечення до оплати управлінню бурових робіт було виставлено вартість транспортно-заготівельних витрат. Таким чином зазначеному управління завдано збитків на загальну суму 2,1 млн. гривень.
     
    Контакти: 256-75-24, факс 256-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua
    http://mvsinfo.gov.ua


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.