• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • АМКУ відстоює обґрунтовані тарифи
    Опубликовано: 2005-11-30 16:53:00
    Антимонопольний комітет України рекомендував Херсонській філії ВАТ “Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту” запровадити економічно обґрунтовані тарифи на послуги перевезення вантажів під’їзними коліями.
    У ході проведеного в Херсоні виїзного засідання Комітет встановив факт зловживання зазначеним підприємством монопольним становищем на ринку послуг з подачі та забирання вагонів.
    Так, ВАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» неправомірно завищувало для підприємців плату за свої послуги на 30%.
    При цьому, для деяких окремих підприємців було створено привілейовані умови. Зокрема, за аналогічні послуги для ТОВ «Херсонтрансойл» та ВАТ «Херсоннафтопереробка» ціни було встановлено на нижчому від собівартості самої послуги рівні.
    У цьому зв’язку, Комітет рекомендував монополісту затвердити тарифи з урахуванням обґрунтованих складових ціноутворення та вжити заходів для унеможливлення подібних порушень у майбутньому.
    “Тарифи мають формуватися прозоро. Тоді не виникатиме ситуацій, коли декілька підприємств сплачуватимуть за перевезення вантажів у сім разів менше за інших, - зауважив Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв. – На сьогодні товариство відреагувало на рекомендації Комітету, визнавши порушення та зобов’язавшись вжити заходів протягом місяця”.
    Прес-служба АМКУ


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.