• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Президент повернув до ВР Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання виробництва бензинів моторних сумішевих»
    Опубликовано: 2006-01-11 09:14:00

    Президент України зі своїми пропозиціями повернув для повторного розгляду Верховною Радою Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання виробництва бензинів моторних сумішевих», прийнятий парламентом 22 грудня 2005 року.

    Законом пропонується:

    зменшити ставки акцизного збору на деякі бензини моторні сумішеві з 60 євро до 30 євро за 1000 кг;

    встановити нульову ставку акцизного збору на біоетанол, який використовується підприємствами для виготовлення бензинів моторних сумішевих;

    надати Кабінету Міністрів України право встановлювати квоти на виробництво бензинів сумішевих для кожного підприємства.

    При цьому датою набрання Законом чинності визначено день його опублікування.

    У зв’язку з цим Глава держави вважає, що Закон, що надійшов на підпис, викликає зауваження як правового характеру, оскільки положення Закону не відповідають частині третій статті 42 та частині третій статті 95 Конституції України, пункту 2 частини першої статті 7, частинам другій та третій статті 27 Бюджетного кодексу України, так і фінансового характеру (за попередніми розрахунками Міністерства фінансів України, набрання Законом чинності зумовить втрати Державного бюджету України у розмірі 685 млн. гривень, що, в свою чергу, спричинить розбалансування Державного бюджету України і, як наслідок, – можливе недофінансування програм соціально-економічного розвитку держави).

    Пропозиції Глави держави під час розгляду Закону на пленарному засіданні Верховної Ради представлятиме міністр економіки Арсеній Яценюк.

    Офіційне інтернет-представництво Президента України



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.