• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Прес-реліз МВС України про найбільш резонансні злочини та події на 11.01.2006р.
    Опубликовано: 2006-01-11 14:22:00

    Міністерство внутрішніх справ України

    Департамент зв’язків з громадськістю

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2450 заяв про злочини. Вжитими заходами 1386 (56,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 43 пограбування, 9 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено 2 пістолети, 6 обрізів мисливських рушниць, 7 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 2 гранати, 700 грамів вибухівки та 805 набоїв.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 176 осіб. У них вилучено 15,7 кг наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1292 особи.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 39 осіб.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 71 дорожньо-транспортній пригоді, у яких 9 осіб загинули та 84 травмовані.

    Упродовж минулої доби порушено 146 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості.

    У місті Жмеринка Вінницької області правоохоронці затримали 22-річного житомирянина, який удень 4 січня в будинку 74-річної місцевої жительки вбив ножем господарку й викрав 2,5 тис. гривень. Частину викрадених грошей вилучено.

    Злодій „спеціалізувався” на квартирах іноземців

    У Печерському районі Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 22-річного громадянина Грузії, який 21 листопада та 11 грудня м.р. шляхом зламу замків вхідних дверей проник до квартир, які наймають відповідно громадянка США та громадянин Македонії. Зловмисник викрав комп’ютер, цифровий фотоапарат, відеокамеру вироби із золота та 300 доларів США.

    У Черкасах затримано 47-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено два револьвери “Наган”, обріз мисливської рушниці, саморобний пістолет, газовий пістолет та 428 набоїв до різної зброї.

    У місті Сєвєродонецьку Луганської області затримано 31-річного місцевого безробітного, у якого вилучено 500 грамів вибухівки.

    Директор торгівельного центру „продавав” місця для стоянки таксі

    На Запоріжжі порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України – одержання хабара – відносно директора одного з торгівельних центрів. Вона вимагала і отримала від приватного підприємця 140 доларів США хабара за надання місця для стоянки двох машин таксі біля центрального виходу зазначеного торгівельного центру.

    „Знищення” посівів зернових виявилося прибутковою справою

    У Києві порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України – шахрайство – відносно посадовців закритого акціонерного товариства та державного підприємства. Вони в 2003 році уклали зі страховою компанією угоду страхування врожаїв зернових, при цьому надавши неправдиву інформацію щодо стану земельних ділянок та посівів в областях України, власниками яких є зазначені підприємства. У подальшому, в березні 2005 року, до зазначеної страхової компанії правопорушники надали фіктивну інформацію про знищення посівів зернових культур внаслідок стихійного лиха та заявили відшкодування збитків на суму 9,5 млн. гривень, яку було виплачено в повному обсязі.

    Тіла померлих родичів довелося „викупляти”

    У Чернівецькій області викрито експерта відділення судово-медичної експертизи однієї з районних лікарень, який вимагав і отримав хабарі на загальну суму 800 грн. від двох місцевих жителів за видачу (після проведення судово-медичного дослідження) свідоцтв про смерть та тіл їх померлих родичів. Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України – одержання хабара.

    У місті Шостці Сумської області на сходовому майданчику п’ятиповерхового житлового будинку стався вибух невстановленого пристрою, внаслідок чого було пошкоджено вхідні двері однієї з квартир та шибки кількох вікон зазначеного під’їзду. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину затримано трьох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони на ґрунті неприязних відносин з господарем квартири підірвали саморобний вибуховий пристрій, виготовлений з використанням 100 грамів вибухівки.

    Контакти: 256-15-94, 254-75-24, факс 256-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua

    http://mvsinfo.gov.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.