• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Прес-реліз МВС України про найбільш резонансні злочини та подій на 17.01.2006р.
    Опубликовано: 2006-01-17 12:50:00

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 690     заяв про злочини. Вжитими заходами 1 521 (56,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів 5 вбивств,8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійних напади, 39 пограбувань, 8 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено  пістолет, 3 обрізи мисливських рушниць, 5 одиниць саморобної вогнепальної зброї,  175 набоїв.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 144 особи. У них вилучено майже 14 кг наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 457  осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 59 осіб.

    Упродовж минулої доби порушено 170  кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 53 – у сфері службової діяльності, у тому числі 9 про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 67 дорожньо-транспортних пригод, у яких 7 осіб загинуло та 77 - травмовано.

    У Новопсковському районі Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 32-річного місцевого жителя без певних занять.  Попередньо встановлено, що він 16 січня в будинку сестер Д. (обидві пенсіонерки 1926 та 1929 р.н.) під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, задушив господарок та  підпалив будинок  з метою приховування слідів злочину.

    На Миколаївщині в результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів затримано 20-річного мешканця Баштанського району  та 19-річного жителя обласного центру, які ввечері 5 січня на автошляху поблизу селища Зайчівського Жовтневого району  в автомашині БМВ  вбили володаря авто  з невстановленої вогнепальної зброї. Зловмисники кинули труп в лісосмузі й на автомашині загиблого зникли з місця  події. Тривають заходи щодо розшуку зброї.

    У  Крижопільському районі Вінницької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 28-річного місцевого жителя, який увечері 11 січня з метою крадіжки проник через вікно до будинку пенсіонерки й задушив господарку, яку застигла  його «на гарячому».

    У Донецькій області в результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 28-річного  жителя Мар’їнського  району,  раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 18 листопада на вулиці під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяв смертельне ножове поранення 22-річному місцевому жителю, робітнику акціонерного товариства.

    В Одеській області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 27-річного раніше судимого жителя  м.Білгород-Дністровського, який вночі 10 січня у своїй квартирі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв  вбив ножем 27-річного раніше судимого місцевого жителя й з метою приховування злочину викинув труп у каналізаційний  колодязь.

    У Солом’янському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 24-річного  громадянина Республіки Грузія, який 16 січня на вулиці викрав у 58-річної киянки гаманець, в якому знаходилось 90 доларів США та 76 гривень. Викрадене вилучено.

    „Поділилися” з підприємцями державним майном

    В Автономній Республіці Крим міліцією викрито посадових осіб державного підприємства, які у 2003 році незаконно передали в оренду товариству з обмеженою відповідальністю цілісні майнові комплекси трьох структурних підрозділів зазначеного ДП, чим завдали збитки державі на суму 5,4 млн. гривень. Прокуратурою Автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

    «Відкупна» за приховування порушень фінансово-господарської діяльності сягнула $10 тисяч

    На Дніпропетровщині міліцією викрито начальника контрольно-ревізійного відділу одного з районів обласного центру. Посадовцю інкримінується  вимагання та отримання 10 тис. доларів США хабара від директора товариства з обмеженою  відповідальністю за не внесення до акту перевірки викритих порушень фінансово-господарської діяльності згаданого товариства. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    Кредо хабарників: „торгуємо” усім, чим тільки можна…

    У  Дніпропетровську міліцією затримано директора товариства з обмеженою відповідальністю, яка вимагала та отримала 575 доларів США хабара від приватного підприємця за повернення майна, що належить останньому. Прокуратурою Красногвардійського району міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    У Дніпропетровській області викрито начальника вiйськово-облiкового бюро одного з міськвиконкомів, який  вимагав та отримав одну тисячу гривень хабара від місцевого жителя за видачу тимчасового вiйськового квитка. Прокуратурою згаданого міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    У місті Черкасах міліцією викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який протягом останніх двох років вимагав та отримував від двох  приватних підприємців  хабарі на загальну суму 6,6 тис. грн. за надання останнім в оренду приміщень згаданого товариства. Прокуратурою Соснівського району міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

    На Хмельниччині працівниками відділу внутрішньої безпеки викрито колишнього старшого оперуповноваженого одного з підрозділів УМВС України в області (звільнений з ОВС у минулому році). Він звинувачується в тому, що надав до фінансової частини фіктивні авансові звіти щодо проживання в готелях під час перебування в місті Києві у відрядженні на загальну суму 27,6 тис. гривень. Прокуратурою Хмельницького району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

    Контакти: 254-75-24, 256-15-94, факс 256-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua

    http://mvsinfo.gov.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.