• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Про забезпечення правопорядку під час виборчої кампанії
    Опубликовано: 2006-02-22 16:37:00

    Київ. 22 лютого 2006 року. З 26 листопада 2005 року до органів внутрішніх справ з 25 регіонів держави надійшло 186 повідомлень про резонансні події, пов’язані з передвиборчою кампанією. Зокрема, зареєстровано 70 хуліганств, 38 крадіжок та пограбувань, 13 фактів виявлення агітаційних матеріалів, виготовлених з порушенням законодавства, 5 дорожньо-транспортних пригод. Порушено 28 кримінальних справ та складено 11 адміністративних матеріалів. Про це повідомив під час брифінгу перший заступник начальника Департаменту громадської безпеки МВС України Юрій Сіденко.

    З 26 листопада 2005 року до органів внутрішніх справ з 25 регіонів держави надійшло 186 повідомлень про резонансні події, пов’язані з передвиборчою кампанією. Зокрема, зареєстровано 70 хуліганств, 38 крадіжок та пограбувань, 13 фактів виявлення агітаційних матеріалів, виготовлених з порушенням законодавства, 5 дорожньо-транспортних пригод. Порушено 28 кримінальних справ та складено 11 адміністративних матеріалів. Про це повідомив під час брифінгу перший заступник начальника Департаменту громадської безпеки МВС України Юрій Сіденко.

    Зареєстровано 11 подій, пов’язаних з функціонуванням виборчих комісій. Так, 13 лютого ц.р. у м.Селідове Донецької області до міліції звернулась секретар міської виборчої комісії з повідомленням про те, що місцевий мешканець без належних для цього документів вимагає зареєструвати його кандидатом на посаду міського голови і тим самим перешкоджає роботі комісії. 20 лютого ц.р. у Харківській області до Дворічанського райвідділу міліції надійшло поштове звернення членів Пісківської територіальної виборчої комісії про те, що голова місцевої сільради, зловживаючи службовим становищем, самовільно проник до приміщення ТВК з метою ознайомлення з матеріалами про кандидатів на посаду сільського голови, після чого зникли зразки підписних листів.

    Виявлено 8 подій щодо діяльності офісів політичних партій. Зокрема, 16 січня ц.р. у м.Слов’янськ на Донеччині до міліції звернувся керівник виконкому місцевого осередку партії НСНУ із заявою про викрадення з приміщення зазначеного осередку комп’ютера та сканера. Аналогічний злочин було скоєно на Львівщині, де з приміщення виборчого штабу Українського народного блоку „Костенко-Плющ” невідомі викрали системний блок комп’ютера. За цими та іншими фактами працівники міліції здійснюють оперативно-розшукові заходи.

    У рамках виборчого процесу зареєстровано 18 подій, пов’язаних з проведенням політичної агітації та пошкодженням агітаційних наметів. Такий випадок стався 16 лютого ц.р. в місті Джанкой. Тут зібралися близько 2,5 тисяч осіб для зустрічі з лідером Партії регіонів В.Януковичем. В цей час представники блоку НСНУ намагалися поставити агітаційний намет своєї партії, але агресивно налаштована група прихильників Партії регіонів зірвала його та підпалила агітаційну літературу. Завдяки своєчасним діям працівників міліції конфліктну ситуацію було локалізовано.

    Як зазначив Юрій Сіденко, з метою попередження таких випадків з 13 лютого в МВС України розгорнуто роботу оперативного штабу. Крім того, з метою запобігання правопорушенням під час виборчої кампанії вперше розроблено і нині готуються до друку методичні рекомендації, що визначають правове поле діяльності працівників міліції та громадян в умовах суспільної активності. За словами Ю.Сіденка, власне в день голосування на виборчих дільницях охорону громадського порядку в державі забезпечуватиме практично весь особовий склад органів внутрішніх справ.

    "ДЗГ МВС України"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.