• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Гладкіх : Сьогодні головне завдання відомства - збільшити обсяги перевезення транзитних вантажів
    Опубликовано: 2006-04-07 14:22:00

    За підсумками роботи Укрзалізниці у І кварталі 2006 року, обсяг відправлення вантажів залізницями України склав 85 млн. тонн.

    Не зважаючи на цьогорічний „придністровський конфлікт”, через який у березні Укрзалізниця зазнала понад 33 млн. грн. збитків, складні погодні умови, що спричинили труднощі транзиту вантажів через порти України, а також попри зростання цін на енергоносії, Укрзалізниця в цілому закінчила І квартал 2006 року з показниками обсягу вантажних перевезень, не гіршими за відповідні показники минулого року.

    „Але ми прагнемо покращити ці показники, - зазначив Генеральний директор Укрзалізниці Василь Гладкіх. – Я доручив нашим фахівцям розробити план дій, який дозволить збільшити обсяги перевезення вантажів залізничним транспортом уже в наступному кварталі. Сьогодні це головне завдання Укрзалізниці”, - наголосив Василь Гладкіх.

    Питома вага залізниць в загальному вантажообігу всіх видів транспорту в Україні (без урахування трубопровідного) складає 89%. За обсягами вантажних перевезень залізниці України займають 4 місце на Євразійському континенті, поступаючись лише залізницям Китаю, Росії та Індії. Слід зазначити, що при цьому Укрзалізниця здійснює вантажні перевезення за тарифами, які є найнижчими на теренах СНД, не кажучи вже про країни Західної Європи, де їх рівень вищий у 4-7 разів.

    Залізничний транспорт є базовою галуззю економіки України, зважаючи на обсяги надходжень до Держбюджету України від здійснення залізничних перевезень. Так, у 2005 р. Укрзалізниця сплатила до Держбюджету та Пенсійного фонду 6,4 млрд. грн. Для порівняння: металургійні підприємства, отримавши доходів у 4 рази більше, ніж Укрзалізниця, при цьому сплатили до Держбюджету та Пенсійного фонду податків у сумі 6,2 млрд. грн.

    Зважаючи на те, що вже 15 років в Україні не виконується Закон України „Про залізничний транспорт”, саме вантажні перевезення залишаються основним джерелом фінансування всіх стратегічних проектів Укрзалізниці – оновлення рухомого складу, реконструкції вокзалів, впровадження швидкісного руху поїздів, здійснення пільгових пасажирських перевезень. У загальній сумі доходів Укрзалізниці від перевезень у І кварталі 2006 р. частка вантажних перевезень склала 91,6%

    "Урядовий портал"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.