• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Разбойники и их жертвы оказались партнерами по наркобизнесу
    Опубликовано: 2006-05-05 14:55:00

    Непростий кримінальний «клубок» вдалося розплутати працівникам тернопільської міліції у ході розслідування розбійного нападу на громадянина Польщі та його дружину, що трапився 15 квітня на автошляху Кременець – Шумськ.

    За словами потерпілих, четверо невідомих зупинили їх легковик з використанням жезлу регулювання дорожнього руху й, застосовуючи фізичне насильство, заволоділи особистими речами, у тому числі трьома мобільними телефонами, золотими виробами та незначною сумою гривневої готівки, після чого відпустили потерпілих й з місця події зникли. При цьому назвати точні прикмети нападників подружжя не змогло, оскільки зловмисники були в масках. За даним фактом слідчим відділенням Шумського райвідділу УМВС України в Тернопільській області було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3. ст.187 Кримінального кодексу України.В ході оперативно-розшукових заходів працівниками карного розшуку УМВС України в Тернопільській області було встановлено особи усіх учасників розбою, троє з яких – мешканці згаданої області, а четвертий – сусідньої Волині. Невдовзі трьох зловмисників було розшукано і затримано.
    В результаті подальшого розслідування з’ясувалося, що викладена потерпілими версія злочину не зовсім відповідає дійсності. Насправді подружжя добре знало нападників як співучасників у здійсненні незаконних оборудок з наркотичними засобами - згадана четвірка реалізувала серед мешканців Тернопільської та Волинської областей завезений до України поляком та його дружиною амфетамін. При цьому між подільниками виникла конфліктна ситуація, пов’язана з несплатою постачальниками наркотику значної грошової суми своїм тернопільським партнерам по злочинному промислу. Саме з метою отримання боргу четверо молодиків і задумали скоїти розбій

    З’ясувалося також, що безпосередньо під час нападу зловмисники взяли в заручники дружину поляка й утримували її в автомобілі до кінця дня – аж поки той не передав нападникам 10 тисяч доларів США. Відразу після цього подружжя звернулося до Шумського райвідділу міліції із заявою про напад, приховавши при цьому обставини скоєння злочину.
    У ході розслідування цієї справи міліцією встановлено місця зберігання наркотиків, у яких надалі було вилучено амфетамін та один з викрадених мобільних телефонів. Наразі триває розшук четвертого співучасника злочину. Перевіряється причетність затриманих до скоєння інших злочинів.

    Департамент зв’язків з громадськістю МВС України




    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.