• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Прес-реліз про найбільш резонансні злочини та події на 21-22.05.06
    Опубликовано: 2006-05-22 14:49:00

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 271 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 230 (52,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 58 пограбувань, 13 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.
    За незаконне зберігання зброї затримано 43 особи. У правопорушників вилучено 3 пістолети, 2 карабіни, 6 обрізів мисливських рушниць, 10 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки та 644 набої.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 135 осіб. У них вилучено 5,9 кілограма наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 551 особу.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 17 осіб.

    Упродовж минулої доби порушено 52 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 19 – у сфері службової діяльності, у тому числі 2 про хабарництво.
    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 135 дорожньо-транспортних пригод, у яких 26 осіб загинули та 148 - травмовано.

    У селищі Баришівка Київської області нещодавно було знайдено мертвим в котловані на території будівельного майданчика 15-річного учня загальноосвітньої школи. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні вбивства затримано 19-річного місцевого жителя без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі 14 травня на вулиці під час сварки, що виникла через неповернення боргу померлим, вбив його цеглиною.

    У Святошинському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 32-річного місцевого жителя без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 9 березня на вулиці під час раптової сварки вбив ножем 29-річного громадянина.

    У Жидачівському районі Львівської області поблизу села Ліщина в озері було знайдено мертвим з ознаками удушення 41-річного місцевого жителя. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні цього злочину затримано 18-річного місцевого жителя без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він уночі 17 травня під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, задушив потерпілого та вкинув тіло до озера.

    У Шевченківському районі міста Києва на вулиці затримано 29-річного громадянина однієї із західноєвропейських держав, у якого вилучено 1920 таблеток “екстазі”.

    У Києві працівниками ДСБЕЗ викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які незаконно реалізували сільськогосподарську техніку, яка за умовами кредитного договору з акціонерним комерційним банком перебувала на відповідальному зберіганні у згаданому ТОВ. Внаслідок цього банку завдано збитки на суму 1,9 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 209 та ч. 2 ст. 364 КК України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом і зловживання владою або службовим становищем).

    На Луганщині працівниками ДСБЕЗ викрито працівника відділу податкової міліції державної податкової інспекції в регіоні, який у жовтні 2001 року під час проведення перевірки на одній з шахт державної холдінгової компанії сфальсифікував документи про право власності на шламові відстійники. На підставі цього в листопаді того ж року міськрадою було прийнято рішення про визнання цих відстійників безгосподарськими. Таким чином державі завдано збитки на суму понад 900 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 та ч. 3 ст. 364 КК України (шахрайство і зловживання владою або службовим становищем).

    22.05.06

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1 606 заяв про злочини. Вжитими заходами 883 (54,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 14 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 36 пограбувань, 9 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, 3 обрізи мисливських рушниць, 4 одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 1,9 кілограма вибухівки та 619 набоїв.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 76 осіб. У них вилучено 6,1 кілограма наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 924 особи.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 34 особи.

    Упродовж минулої доби порушено 876 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 310 – у сфері службової діяльності, у тому числі 31 про хабарництво.
    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 135 дорожньо-транспортних пригод, у яких 24 особи загинули та 176 - травмовано.

    У місті Горлівка Донецької області в каналізаційному колодязі було знайдено мертвою з ознаками удушення 21-річну громадянку. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 21-річного місцевого жителя, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 15 травня на вулиці, з метою крадіжки, задушив потерпілу, викрав у неї мобільний телефон та вироби із золота, а тіло вкинув до згаданого колодязя. Викрадене вилучено.

    У місті Дзержинськ Донецької області затримано 43-річного громадянина, раніше судимого, за місцем проживання якого вилучено 1,9 кілограма вибухівки та два електродетонатори.
    У місті Ясинувата Донецької області затримано 31-річного громадянина без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено 0,2 грама кокаїну, 8,9 мл ацетильованого опію та 0,5 грама марихуани.

    У селищі Затока Білгород-Дністровської міськради Одеської області затримано 28-річного громадянина Республіки Білорусь, у якого вилучено 200 грамів амфетаміну.

    Податківці продовжують вражати масштабами службових зловживань

    На Одещині працівниками ДСБЕЗ викрито протиправну діяльність посадових осіб районної податкової інспекції і товариства з обмеженою відповідальністю. Зокрема, податківці на підставі фіктивних бухгалтерських документів, наданих згаданим товариством, неналежним чином провели перевірку його господарської діяльності, внаслідок чого ТОВ незаконно отримало з держбюджету відшкодування ПДВ (у вигляді векселів) на загальну суму 2,6 млн. грн., які у подальшому використали для погашення заборгованості перед митними органами. Попередньо встановлено, що посадовими особами згаданої інспекції за аналогічними схемами незаконно відшкодовано ПДВ на загальну суму понад 20 млн. гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, зловживання владою або службовим становищем і службове підроблення).

    На Одещині працівниками ДСБЕЗ викрито посадових осіб податкових органів, які сфальсифікували довідку про результати проведення перевірки господарської діяльності товариства з обмеженою відповідальністю, внаслідок чого останньому з держбюджету було незаконно відшкодовано ПДВ на суму 227,6 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст. 364 і ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

    «Прихватизували» чергову пам’ятку археології

    На Хмельниччині працівниками ДСБЕЗ викрито посадових осіб обласної та районної держадміністрацій, які без проведення польових обстежень земель та встановлення меж ділянок історико-культурного значення, незаконно передали в приватну власність місцевому жителю земельну ділянку, на якій знаходяться пам’ятка археології III-IV тисячоріччя н.е. Орієнтовна вартість незаконно вилученої у держави пам’ятки археології становить понад 10 млн. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.3 ст.365 КК України (зловживання владою або службовим становищем та перевищення влади або службових повноважень).

    На Чернігівщині за фіктивне працевлаштування платять 4 тисячі гривень

    На Чернігівщині працівниками ДСБЕЗ викрито директора районного центру соціального обслуговування одиноких та непрацездатних громадян, яка вимагала та отримала 4 тис. грн. хабара від місцевої жительки за її фіктивне працевлаштування у зазначений центр. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    У Воловецькому районі Закарпатської області на автошляху поблизу села Нижні Ворота затримано двох нелегальних мігрантів - громадян Республіки Молдова. Іноземців передано прикордонникам.
    У селищі Сімер Перечинського району Закарпатської області в будинку 45-річного громадянина затримано 5 нелегальних мігрантів з Народної Республіки Бангладеш. Іноземців передано прикордонникам.

    Департамент зв’язків з громадськістю МВС України



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.