• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ліван: Українські миротворці завершили виконання наймасштабнішої гуманітарної задачі
    Опубликовано: 2006-02-24 15:13:00

    Військовослужбовці інженерно-технічної роти 3-го окремого інженерного батальйону ЗС України Тимчасових Сил ООН у Лівані завершили виконання наймасштабнішої гуманітарної задачі – будівництва стадіону в населеному пункті Зібкін, що на півдні країни.

    Мешканці селища Зібкін більше двадцяти років намагалися вирішити проблему будівництва спортивних споруд, де б жителі, і в першу чергу діти, могли проводити вільний час та займатися фізичним вихованням.

    Після звернення керівників громади Зібкіна до командування миротворчої місії Тимчасових Сил ООН в Лівані відповідальну задачу по будівництву довгоочікуваної споруди було доручено військовослужбовцям “Укрінжбату”, адже підлеглі полковника Анатолія Слесарчука мають чималий досвід у виконанні подібних завдань і відповідну інженерну техніку.

    Місце будівництва визначили біля єдиної в селищі школи, яка знаходиться на гірському схилі. Традиційно ускладнюючим природним фактором знову стала тверда скальна порода. Навіть важка інженерна техніка іноді пасувала перед міццю природи. Доводилося реально відвойовувати метр за метром, застосовуючи вибухівку, але в мирних цілях. Вісімдесят кілограм вибухової речовини було використано саперами аби допомогти інженерам подолати міць скелі. Щодня на протязі трьох тижнів 5-7 одиниць інженерної техніки (бульдозери, екскаватори, крани, самоскиди) працювали над втіленням в життя мрії дітлахів і дорослих селища Зібкіна.

    Три тижні місцеві жителі спостерігали за самовідданою працею українських військових. Щодня учні школи під час перерв приходили подивитись, як для них карбується стадіон. На знак подяки щодня ліванці частували українців національними блюдами, соками, кофе і фруктами.

    Аби подякувати за роботу наприкінці виконання задачі до нового стадіону прибули керівники місцевої влади, представники преси, місцеві жителі. Багато добрих щирих слів почули українці.

    Отже, три тижні наполегливої праці і майдан площею 7.000 м2 виріс на гірському схилі, змінюючи природні форми рельєфу. Близько 8 тисяч кубічних метрів довелося перемістити військовослужбовцям “Укрбату. Майдан під стадіон готовий. Найближчим часом власними силами місцеві жителі проведуть оздоблювальні роботи і споруда оживе.

    Це була шоста масштабна гуманітарна задача українських миротворців Тимчасових Сил ООН у Лівані за сім місяців останньої ротації, із яких стадіон довелося будувати вдруге.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.