• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Саварин відвідав Тернопільщину
    Опубликовано: 2006-02-27 17:02:00

    Під час перебування в регіоні керівник Державного департаменту відвідав обласну державну адміністрацію, зустрівся з першим заступником голови обласного органу виконавчої влади Петром Вовчуком. У ході розмови порушувалися питання відносин між структурами, які займаються питаннями охорони праці в області, надання додаткових робочих приміщень для спеціалістів з нагляду за охороною праці.

    Цього ж дня, 22 лютого, Михайло Саварин виступив на розширеному засіданні ради територіального управління Держпромгірнагляду, на якому підбивалися підсумки роботи органу за минулий рік і визначалися основні завдання на 2006 рік. У роботі ради брали участь соціальні партнери Держпромгірнагляду, зокрема представники обласної виконавчої влади, обласної ради профспілок, обласного відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань й інші.

    «Спільними зусиллями усіх причетних до вирішення питань охорони праці сьогодні потрібно добиватися значного зниження виробничого травматизму», – підкреслив голова.

    Обґрунтовуючи особливо важливу роль інспекторів Держпромгірнагляду, він наголосив на тому, що досягнення найвищих каральних показників не повинно стати само метою, сьогодні потрібні нові підходи до роботи. Діяльність державного інспектора в основному має бути сконцентрована на трьох головних напрямках: там, де найбільший ризик для життя і здоров’я працівників (об’єкти підвищеної небезпеки); там, де спостерігається високий рівень травматизму; там, звідки надходить найбільше скарг на незадовільні умови праці.

    У цьому плані керівник Державного департаменту акцентував увагу на великому значенні забезпечення системи державного нагляду за охороною праці висококваліфікованими кадрами. "Наш інспектор повинен бути на голову вищий від того, кого перевіряє", – зазначив він.

    У процесі обговорення підсумків роботи теруправління та визначення перспектив його діяльності на найближчий період голова Держпромгірнагляду відповів на численні запитання учасників засідання ради. У рамках перебування в області він також дав коротку прес-конференцію для представників місцевих ЗМІ. Журналістів цікавили передусім реформування системи охорони праці на державному рівні, пріоритетні напрямки діяльності урядового органу з нагляду за охороною праці на даному етапі тощо.

    Загалом проблемними для області на сьогодні є такі питання охорони праці, як невиконання через брак коштів регіональної програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища; невиконання на більшості підприємствах вимог ст. 19 ЗУ "Про охорону праці" в частині витрат на охорону праці; затягування термінів декларування об’єктів підвищеної небезпеки; низький рівень атестації робочих місць за умовами праці (67 %); раціонального використання та охорони надр, відсутності спеціалістів у цій галузі діяльності та ряду інших.

    Над вирішенням цих проблем і працюватиме теруправління надалі. Адже більшість з них включено до прийнятої на засіданні ради постанови, в якій визначено основні напрямки діяльності обласного органу з нагляду за охороною праці на поточний рік.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.