• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ЦВК: Місцеві органи влади повинні невідкладно зайнятись обладнанням виборчих дільниць
    Опубликовано: 2005-10-10 11:04:00
    Центральна виборча комісія звертається до керівників місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з проханням невідкладно зайнятись матеріально-технічним забезпеченням підготовки і проведення виборів-2006. Про це повідомляє „proUA” з посиланням на прес-службу ЦВК.
     
    Прес-служба повідомляє, що відповідно до Закону України “Про вибори народних депутатів України”, який набрав чинності з 1 жовтня 2005 року, для підготовки організації і проведення голосування та підрахунку голосів виборців не пізніше як за п’ятдесят днів до дня виборів утворюються виборчі дільниці. На відміну від вимог Закону України “Про вибори Президента України”, яким передбачалось утворення виборчих дільниць з кількістю виборців до трьох тисяч, Законом України “Про вибори народних депутатів України” передбачено утворення виборчих дільниць з кількістю виборців до двох тисяч п’ятисот осіб.
     
    „Ця норма вимагає від сільських, селищних, міських голів, голів районних у містах рад або посадових осіб, які відповідно до закону здійснюють їх повноваження, передбачити створення додаткової кількості виборчих дільниць, її врахування при визначенні меж кожної звичайної виборчої дільниці з приблизно рівною кількістю виборців та місцезнаходження кожної дільничної виборчої комісії”, – повідомляє ЦВК.
     
    Зважаючи, що статтею 54 Закону України “Про вибори народних депутатів України” передбачено матеріально-технічне забезпечення підготовки і проведення виборів депутатів, ЦВК закликає місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, їх посадових осіб всіляко сприяти у вирішенні питань щодо відведення необхідних приміщень виборчим комісіям та приміщень для голосування, надання технічної допомоги в облаштуванні цих приміщень; забезпечення їх меблями, відповідним обладнанням, інвентарем, оргтехнікою тощо.
     
    „При цьому необхідно враховувати, що приміщення для голосування для малої виборчої дільниці повинно мати площу, не меншу 50 кв. м , середньої – не менше 75 кв.м, великої – не менше 90 кв.м. У разі відсутності в межах виборчої дільниці приміщення з відповідною площею приміщення для голосування на виборчій дільниці може мати меншу площу, але не менш як п’ятдесят відсотків від розміру площі, встановленого частиною третьою статті 81 вищезазначеного Закону. З цією метою можуть бути використані приміщення культосвітніх, навчальних закладів, адмінбудинків підприємств, організацій та установ, громадські, кооперативні та приватні будівлі. Слід врахувати, що ці приміщення під час підготовки і проведення виборів народних депутатів України повинні бути в обов’язковому порядку забезпечені завчасно телефонним зв’язком.”, – йдеться у повідомленні прес-служби.
     
    Особливу увагу Центральна виборча комісія приділяє забезпеченню кожної виборчої дільниці необхідною кількістю виборчих скриньок – стаціонарних (великих) та переносних (малих), кожній із яких присвоюється власний номер, що проставляється на цій скриньці. Враховуючи, що кожна виборча дільниця під час виборів Президента України у 2004 році була забезпечена Центральною виборчою комісією необхідною кількістю стаціонарних та переносних скриньок, і їх відповідальне зберігання забезпечується місцевими органами влади, пропонуємо здійснити інвентаризацію їх наявності, встановити кількість пошкоджених скриньок та необхідні деталі для їх ремонту, терміново надати відповідну інформацію районним та обласним державним адміністраціям для узагальнення та подальшого направлення її до Центральної виборчої комісії.
     
    Центральна виборча комісія наголошує на необхідності уже зараз вжити відповідних організаційних та технічних заходів з безвідкладного вирішення проблемних питань щодо підготовки і проведення виборів народних депутатів України 2006 року.
     
    ІА „Гаряча Лінія”


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.