• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна і Данія домовились про співпрацю у сфері біогазів
    Опубликовано: 2024-04-13 12:23:03

    Міністерство енергетики України і Міністерство клімату, енергетики і комунальних послуг Данії уклали домовленості про партнерство у сфері відновлюваних джерел енергії з особливим акцентом на біогазі. Цей напрямок буде включено до Програми енергетичного партнерства Україна-Данія (UDEPP).

    Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

    Відповідний документ підписали очільники міністерств Герман Галущенко та Ларс Огор під час зустрічі у Києві.

    Данський міністр нагадав, що Данія і Україна співпрацюють у сфері енергетики вже 10 років - співпраця між країнами почалася з вітрової енергетики, відновлюваних джерел, енергоефективності.

    "Тепер додався ще один компонент – біогаз. Є багато данських компаній, які готові долучитися до співпраці з Україною у цьому напрямку", - зазначив він.

    Герман Галущенко своєю чергою наголосив, що реалізацію відповідних проєктів важливо розпочинати вже зараз.

    "За роки співпраці з Данією нам вдалося розпочати низку важливих проєктів у напрямках ВДЕ, розбудови "розумних" мереж та експертної підтримки у процесі інтеграції українських енергетичних ринків до європейських. Тому ми раді і надалі розширювати наше партнерство з данськими колегами", - зазначив голова Міненерго.

    Також Данія оголосила про внесення до Фонду підтримки енергетики 5,8 млн доларів.

    Ларс Огор своєю чергою зазначив, що протягом останніх тижнів Росія посилила цілеспрямовані атаки на українську енергетику.

    "Ми спостерігаємо значні руйнування української енергетичної інфраструктури. Данія надає 5,8 мільйонів доларів як внесок у необхідну реконструкцію, щоб Україна могла підтримувати своє енергопостачання", – зазначив данський міністр.

    Під час зустрічі міністри обговорили реалізацію інших програм співпраці, зокрема вивчення українськими фахівцями данського досвіду розвитку енергосектору у межах програми з енергетичного моделювання, а також поточні потреби українського енергосектору та заходи для забезпечення стабільної роботи української енергосистеми під час проходження наступного опалювального сезону.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.