• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Харківська область: «ПОРА!» – ЗА ЗАКОН!
    Опубликовано: 2005-10-10 14:13:00
    6 жовтня Харківська обласна громадська організація «ПОРА!» провела вуличну акцію, бажаючи звернути увагу місцевої влади та правоохоронних органів на ситуацію, що складається навколо «гучних» кримінальних справ.
     
    Свій захід активісти громадської організації «ПОРА!» розпочали з пікетування Харківської обласної прокуратури. У пікетуванні взяли участь приблизно сотня юнаків та дівчат з транспарантами «ПОРА!» – за закон!», «Прокуроре, де нагляд!» та ін. Вигукуючи гасла, молоді активісти вимагали від наглядових органів своєчасного й об’єктивного розслідування гучних кримінальних справ, порушених проти чиновників «старої влади».
     
    На полицях Генпрокуратури України вкриваються пилом кримінальні справи, відкриті на чиновників «кучмістів», які порушували закон. Тільки на Є.Кушнарьова відкрито сім справ. Ми вимагаємо вчасно, без порушення процесуальних строків, розслідувати і доводити до кінця усі кримінальні справи, особливо ті, по яких проходять відомі публічні діячі й політики.
     
    Після годинного пікетування громадською організацією «ПОРА!» обласної прокуратури, активісти вирушили центральними вулицями міста до майдану Свободи, привертаючи увагу перехожих і залучаючи до своєї колони нових прибічників. Розгорнувши пікет під стінами Харківської обласної державної адміністрації, вони додали до своїх вимог ще й інші гасла, вимагаючи притягнення до відповідальності народних депутатів, які порушують закони і суміщають владу з бізнесом.
     
    Поспілкуватися з небайдужою до проблем українського суспільства молоддю вийшов голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков. Поцікавившись вимогами пікетувальників, він погодився з тим, що сьогодні правоохоронні органи недостатньо працюють щодо справ, які стосуються колишніх чиновників. Причиною цьому керівник області назвав «не дуже якісну роботу прокуратури і міліції». Арсен Аваков навіть навів кілька прикладів такої «роботи» щодо справ, які стосувалися безпосередньо діяльності Є.Кушнарьова, і привернув увагу учасників акції до затягнутого розслідування щодо «прихватизації» державного майна (йдеться про велику будівлю, розташовану на вулиці Сумській, 39), яке проводить Харківська прокуратура. Губернатор подякував молоді за активну громадську позицію, небайдужість до громадсько-політичного життя області та країни і пообіцяв докласти максимум зусиль для того, щоб донести їхні вимоги до вищих чиновників влади та правоохоронних органів.
     
    "ПОРА"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.