• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Коновалюк визначить стратегію "Трудової України" на парламентські вибори
    Опубликовано: 2005-10-10 18:01:00
    Удруге за останні два тижні зібрАлися члени "Трудової України", щоправда, тепер в іншому складі. У керівництві партії - розкол. Два лідери - Валерій Коновалюк та Володимир Сівкович, наполягають на власній легітимності. Пана Сівковича обрали на попередньому з'їзді, а його опонент пан Коновалюк вважає рішення про своє усунення з посади незаконним, і скликав сьогодні власний з'їзд.
     
    Валентин Трохимчук, 5 канал:
     
    Її створення завжди асоціюватиметься з іменем Михайла Сироти, її розквіт з ім'ям Сергія Тігіпка, а от на роль розкольників "Трудової України" нині претендують одразу кілька політиків. Колись потужна та багата партія минула точку неповернення, все більше наражаючись на небезпеку перетворитися на класичне для України маргінальне політоб'єднання.
     
    Дежавю. Ті ж самі прапори, та сама назва, такий самий посилений кордон охорони та група підтримки. Все це вже було два тижні тому. Тоді частина партії виключила зі своїх лав власного керманича. Сьогодні мета аналогічна. Принципово різняться лише фігуранти дійства та гасла.
     
    Перший пункт порядку денного з'їзду - криза у керівництві партії. Розколом трудовики Валерия Коновалюка конфлікт не називають і над оригінальністю відповіді заколотникам довго не розмірковують. Єресь заслуговує найсуворішого покарання. Гнівні виступи, колективний змах мандатами і вже Володимир Сівкович з соратниками не є їхніми однопартійцями. Далі гімн і святковий фуршет.
     
    Валерій Коновалюк, лідер партії "Трудова Україна":
     
    - Самая здоровая часть партийцев выступила сегодня с таким активным протестом против попыток, которые касались кулуарных, меркантильных интересов втянуть партию в сомнительные политичесские проэкты и действительно была развязана грязная борьба, кампания по дискредитации, но из этого состояния мы выходим достойно.
     
    Між тим опоненти Валерія Ілліча публічно виборювати свою правоту не стали. Вони прислали на зібрання лише одного свого представника. Правника з ухвалою Полтавського суду, яка забороняє проведення з'їзду та визнає Коновалюка нелегітимним головою партії. А самі влаштували на майдані Незалежності акцію до дня юриста. Перехожим роздавали текст Конституції України зі змінами, які наберуть чинності в разі здійснення політреформи.
     
    Володимир Сівкович, лідер партії "Трудова Україна":
     
    - Ні ми не посилали своїх представників. оскільки юридично те, що він організує не являється з'їздом. Такий же самий з'їзд можете організувати і Ви.
     
    Обидві сторони внутрішньопартійного кофлікту традиційно обмінялися закидами у співпраці з владою та заявили про початок консультацій щодо створення виборчого об'єднання. Стратегія однакова. І Коновалюк і Сівкович воліли б звести у блоці на чолі із собою політичні сили, які мають у власні назві слово труд. Не зайняті з'їдом сьогодні навіть демонстрували перші успіхи на цьому шляху.
     
    Михайло Сирота, лідер коаліції "Трудовий союз":
     
    - Всі партії переживають пору злетів, поразок і розставань. Я думаю, що позиція "Трудової україни", яку сьогодні очолює сівкович вона більш правильна гармонійна і потужна.
     
    Обоє лідерів поки що офіційно однієї партії сьогодні готують папери, аби за допомогою вітчиняної Феміди довести власну автентчність. Однак часу до початку парламентських перегонів залишається все менше. І можливо політичну колізію доветься розв'язувати Центральній виборчій комісії. Двох "Трудових Україн" в бюлетені для голосування бути не може. Хоча можливі варіанти.
     
    Валентин Трохимчук, Антоніна Дерев'янко, ТарасБурмич та Євген Шилко,
     5 канал


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.