• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • На Житомирщині розвиватимуть малу гідроенергетику
    Опубликовано: 2006-04-19 14:40:00

    Для цього планується відновити та модернізувати старі ГЕС на малих річках краю та спорудити нові. Сучасне турбінне обладнання для них готові поставити та змонтувати спеціалісти харківського ВАТ “Турбоатом”, а коштами можуть посприяти місцеві банківські установи.

    Про це йшлося на діловій зустрічі голови облдержадміністрації Ірини Синявської з керівництвом ВАТ “Турбоатом”, яка відбулася 18 квітня в Житомирі. В зібранні взяли участь заступник голови облдержадміністрації Микола Черненко, начальник головного управління економіки облдержадміністрації Євген Костишин, керівники ряду північних районів області та представники місцевих банків. ВАТ “Турбоатом” представляв головний конструктор підприємства Олександр Лінник.

    “Вироблення електроенергії на гідроелектростанціях для потреб народногосподарського комплексу та населення області – справа неабияк важлива в наш час, - наголосила на зустрічі Ірина Синявська. – Адже така енергія й дешевша, й безпечніша. Крім того, область має достатньо природних і технологічних можливостей якнайповнішою мірою використовувати потенціал річок, що протікають на її території”.

    Олександр Лінник повідомив, що до нашої області спеціалісти підприємства, яке він представляє, прибули вперше. Підставою візиту стало запрошення голови облдержадміністрації Ірини Синявської. За його словами, долучитися до відновлення та реконструкції малих ГЕС на Житомирщині  – нині не є великою проблемою, головне – аби було бажання та відповідні інвестиції.

    Голова облдержадміністрації дала доручення галузевим службам глибше вивчити ситуацію, зробити інвентаризацію стану гребель та річок і скласти орієнтовний кошторис на проведення належних робіт. 

    За інформацією головного конструктора ВАТ “Турбоатом”, 845 із 1000 екологічно безпечних гідроелектростанцій, які були споруджені на річках України в 60-70 роках минулого століття й забезпечували більш ніж половину всіх запасів електроенергії держави, нині фактично перетворилися на руїну, причому тільки третина з тих, що залишилися, – діючі, решта потребують серйозної модернізації.

    Инф. «Урядовий портал»

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.