• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У 50 українських лікарнях встановлять сонячні панелі
    Опубликовано: 2023-04-27 18:00:30

    В Україні 50 медзакладів обладнають сонячними панелями, щоб забезпечити безперебійну допомогу пацієнтам у разі вимкнень світла.

    Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

    Зазначається, що заклади охорони здоров'я будуть оснащені гібридними фотоелектричними станціями в рамках проєкту "50 сонячних лікарень", який реалізується спільно з благодійною організацією "Фонд "Енергетична Дія для України"".

    Наразі таке обладнання вже встановлюють у Чернігівській обласній дитячій лікарні та Іванківській ЦРЛ — потужністю 44,59 та 25,07 кВт відповідно.

    Гібридні фотоелектричні станції складаються з сонячних панелей, інверторів та системи збереження енергії.

    Встановлення сонячних електростанцій з системами збереження електроенергії дозволить українським лікарням залишатися більш стійкими в умовах енергетичного тероризму РФ та бути готовими до надзвичайних ситуацій.

    Завдяки сонячним станціям під час аварійних відключень операційні, реанімації та відділення патології новонароджених і недоношених дітей будуть забезпечені необхідною електроенергією. Кожна станція зможе забезпечувати безперебійну роботу відділень мінімум протягом 2-3 годин.

    Як підкреслюють у МОЗ, оснащення лікарень сонячними панелями зробить їх енергетично незалежними та забезпечить безперебійне надання допомоги пацієнтам кожного медзакладу.

    Раніше Міністерство охорони здоров'я України спільно з Міністерством енергетики України запустили проєкт "Промінь надії", який передбачає встановлення сонячних панелей на закладах охорони здоров’я.

    Нагадаємо, восени 2022 року кожен медзаклад в Україні перелаштував систему своєї роботи та підготувався до тривалого відключення електроенергії — аж до блекауту. Заклади охорони здоров'я також забезпечили терміналами супутникового зв'язку Starlink.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.