• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Українська держкорпорація опинилася на межі дефолту
    Опубликовано: 2017-07-30 09:20:16

    Державна продовольча зернова корпорація (ДПЗКУ) - під загрозою дефолту, а китайські кредитори не хочуть приватизувати компанію.

    Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк в інтерв'ю 112.ua .

    За словами Мартинюка, нинішні проблеми пов'язані з неефективним менеджментом і кредитом Ексімбанку Китаю в $3 млрд, виданим ДПЗКУ у 2012 році під державні гарантії України. У першому транш компанія отримала тільки половину цих коштів.

    "Поки є кредит. Є загроза дефолту корпорації. Ми ведемо діалог з китайськими кредиторами і про якісь успіхи в нього говорити рано. Я думаю, що корінь проблем корпорації також у неякісному менеджменті", - сказав Мартинюк.

    Також, за його словами, Кабмін хоче приватизувати ДПЗКУ, і зокрема, пропонував це китайським кредиторам. "Ми хочемо її приватизувати. Але об'єктивно зараз ця компанія має мінусову ринкову вартість. При тому, що вона висококапіталізована. Але на іншій шальці терезів - цей кредит. Все разом виходить мінус", - сказав він.

    За словами Мартинюка, китайські інвестори не хочуть купувати ДПЗКУ.

    Як повідомлялося, за підсумками січня-червня 2017 року ДПЗКУ отримала чистий прибуток у розмірі 297,5 млн грн проти 79,6 млн грн чистого збитку за аналогічний період 2016 року. Згідно з фінансовим звітом підприємства в НКЦПФР, її чистий дохід від реалізації скоротився на 18,7% - до 6,08 млрд грн.

    Валовий прибуток скоротився в 2,5 раза - до 542,6 млн грн, операційний - в 2,4 раза, до 179,9 млн грн.

    biz.nv.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.