• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • «Нафтогаз» почали рвати перед президентськими виборами?
    Опубликовано: 2017-07-01 12:06:55

    Днями дізнався, що головний «закупівельник» «Нафтогазу» Роман Біляга покидає свою посаду в компанії. Команда Андрія Коболєва втратила менеджера, який був важливою частиною локомотиву в тій частині реформ, завдяки яким «нафтогазівські» тендери нині ставлять у приклад.
    Втрата бійця відбулась безпосреденьо після і внаслідок того, що коболєвці відбили у Гройсмана «Укртрансгаз» і в березні 2017 року зайшли в цю «дочірку» наводити лад. Гройсман працевлаштував у Міненерго звільненого Ігоря Прокопіва (який був протеже Яценюка-Мартиненка). А новачки отримали організований спротив.
    Перше що зробив Біляга – зупинив проплати по вже укладеним договорам та процедури ще не завершених тендерів задля «опритомнення» цін. Бо «дельти» та «маржі» зашкалювали далеко за межі здорового глузду.
    Вдалось небагато, по укладеним на купу мільярдів угодам постачальники погодились знизити ціни мільйонів на 60. Але ніхто з них не вийшов на публіку і не заявив, що Біляга вимагає несправедливих знижок, мовляв –  дивіться, подібний товар на ринку так і коштує і т.д. Навпаки – почались підкилимні ігри силовиків.
    Я більш ніж впевнений, що «конторські» лексуси так само зашиваються у завищені ціни на тендерах, як і відкати тих, хто проводить ті безсоромно-крадійські торги.
    Тому я не був здивований, коли керівник СБУ у травні почав апелювати до голови Кабміну. Мовляв, «новопризначеним керівництвом «Укртрансгазу» повністю припинено фінансування необхідних виробничих програм, і підписання договорів з переможцями тендерних процедур на закупівлю технологічного обладнання». Тоді ми назвали нашу статтю «Кормова база СБУ. «Укртрансгаз».
    Сьогодні «Наші гроші» мають новий документ, який дозволяє додати новий інгредієнт:  кримінальне провадження №42016000000004105.

    nashigroshi.org



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.