• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • На Київщині китайці збудували завод, який допомагає вирішити екологічну проблему
    Опубликовано: 2017-05-14 18:00:53

    У невеликому містечку Фастів, розташованому на півночі України у 80 км від Києва, китайська компанія "Еко-Втор" переробляє використані пластикові пляшки у поліефірне волокно. Небезпечні для навколишнього середовища відходи ефективно утилізує збудований у 2013 році спеціалізований завод, передає Жэньминь Жибао, пише Екотавн.  На перших порах підприємству бракувало сировини, згадує директор із закупівлі сировини компанії "Еко-Втор" Хань Цзяньлун. «У пошуках пляшок доводилося їздити по всій Україні, - розповідає фахівець. – У яке б місто ми не приїжджали, насамперед йшли на сміттєзвалище". Наразі компанія налагодила тісні зв'язки з українськими постачальниками пластикових відходів, а також імпортує сировину з Польщі, Словаччини, Естонії, але навіть з Тунісу, В'єтнаму та Індії. "Еко-Втору" вдалося пережити й наслідки важкої політико-економічної кризи, що охопила Україну у 2014 році після Евромайдана. "У нас не було ніякої торгівлі і клієнтів, кожен місяць ми продавали менше 300 тонн продукції, - згадує генеральний директор компанії Хе Шенгень. – Однак ми не здавалися – у пошуках ринків збуту їздили у сусідні країни – і зрештою, вкладені 10 млн доларів інвестицій почали окупатися». Зараз завод з переробки використаних пляшок щомісяця виробляє близько 1800 тонн поліефірного волокна, яке покриває потреби України на 70%, а також активно імпортується в Італію, Німеччину, Туреччину, Польщу, Бельгію і Білорусь.
    Поліефірне волокно - це сучасний якісний і безпечний матеріал, який практично не мнеться, має високу міцність і "дихаючу" структуру, завдяки чому застосовується для виготовлення різноманітної продукції, у тому числі синтетичних тканин, штучного хутра, утеплювальних матеріалів і наповнювачів для меблів, іграшок та ковдр», - зазначають на "Еко-Вторі".
     На даний момент китайська компанія планує побудувати другу лінію заводу, яка дозволить задовольнити великий попит на поліефірне волокно. Керівництву «Еко-Втора» додає участь України у китайській ініціативі "Пояс і шлях", спрямованій на розвиток української економіки та інфраструктури. Як зауважує мер Фастова Михайло Нетяжук, виробництво поліефірного волокна з пластикових відходів забезпечує роботою багатьох жителів міста. «Зараз штат "Еко-Втора" складається з 280 осіб, а у суміжних з діяльністю компанії областях працює близько 10 тисяч осіб, - пояснює міський голова. – Після запуску другої черги виробництва кількість робітників може зрости майже на 50%». На додачу, "Еко-Втор" профінансував ремонт однієї із шкіл Фастова та регулярно роздає продуктові набори ветеранам міста.
    expres.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.