• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • На шахті «Степова» – без жодних покращень
    Опубликовано: 2017-05-06 09:43:15

    Другого березня на шахті «Степовій» прогримів вибух, внаслідок якого загинули 8 шахтарів. За два місяці, що минули з того моменту, у роботі шахти нічого не змінилось і обіцяних покращень гірники не відчувають.

    Про це йдеться в сюжеті інформаційного проекту «Про головне. Львів» (щобудня о 21:15 на телеканалі ZIK).

    «З тих шахтарів, які потерпіли від вибуху, на роботу майже ніхто не ходить, всі займаються відновленням свого здоров'я. Дехто з хлопців взагалі вирішив, що не хоче працювати на вугільному підприємстві. Це значний стрес, не так легко повернутись, коли твої друзі загинули», – розповідає голова Незалежної первинної профспілки гірників України Василь Семканич.

    Він дякує Богові, що дивом вцілів того трагічного дня. За 20 хвилин до вибуху гірник залишив шахту, але незначні опіки таки отримав.

    Сама шахта працює у звичайному режимі, але дільниця, на якій стався вибух, досі закрита. Вугілля там не видобувають.

    «Аварійна лава не запущена в роботу, зараз відбувається технічне дооснащення, там дуже складна ситуація. Не вистачає коштів для відповідного забезпечення умов з техніки безпеки», – розповідає голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

    «На даний момент тривають відновлювальні роботи. В найближчі два тижні очікуємо початку видобутку вугілля», – розповів директор Департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської обласної державної адміністрації Михайло Мельник.

    А гірники, тим часом, досі очікують обіцяних 200 мільйонів гривень на покращення умов праці.

    zik.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.