• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • На «Львіввугіллі» щомісяця розкрадають понад 20 млн грн, – голова профспілки гірників
    Опубликовано: 2017-05-05 15:02:30

    До студії «Правди. Наживо» завітав Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець. Він вважає, що трагедія на шахті «Степова» сталась через системну недбалість керівників підприємства та порушення правил безпеки.
    «Наприклад, один із гірників, який постраждав, зміг включитись лише в четвертий саморятівник, після цього він надавав допомогу іншим. Тобто, саморятівники виготовляються на окупованій території в Донецьку. І, наприклад, держпідприємство «Львіввугілля» на 42% забезпечене саморятівниками. Це просто неприпустимо», - зазначає Волинець.
    Також Голова Незалежної профспілки гірників розповідає: на держпідприємстві «Львіввугілля» систематично розкрадали кошти. Сума сягала понад 20 млн грн щомісяця. Відповідно, замість поточних ремонтів обладнання чи модернізації шахти – кошти йшли комусь «в кишеню».
    «Не купили елементарних засобів безпеки. Там застосовували кабель, який, згідно з правилами безпеки, ні в якому разі не можна було застосовувати. Цей кабель дав іскру. Не працювала система автоматичного контролю, як і автоматичний газовий захист», - каже Волинець.
    Зараз на шахті «Степовій» змінили директора. Він звільнився з посади ніби-то за станом здоров`я.
    «Ви знаєте, десь через 2 тижні після початку аварії, коли її ще не ліквідували, була ініціатива нагородити кількох керівників шахти і цього підприємства. Незалежна профспілка гірників цього не допустила», - розповідає Голова Незалежної профспілки гірників.
    Також Михайло Волинець наголошує: на цей момент на державних підприємствах у вугільній галузі не зробили практично нічого для того, аби виправити таку критичну ситуацію. А ті, хто розуміє, в якому стані перебувають шахти – бояться нових аварій. Можливо, більш масштабних.

    vgolos.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.