• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • На Херсонщині виробляють чорну ікру
    Опубликовано: 2017-04-30 20:06:21

    Однак делікатес іде не на продаж. З нього виведуть малька, який потім відправлять у дику природу.

    У найближчі дні на Дніпровському виробничо-експериментальному осетровому рибоводному заводі під Херсоном планують отримати 45-50 кілограм чорної ікри, повідомляє agronews.

    На заводі вже відібрали понад 1400 статевозрілих особин стерляді, що утримують у ставках держпідприємства. Однак ікра піде не на продаж, а для виведення малька, якого потім відправлять у дику природу.

    Директор заводу Віталій Плугатар зазначив, що на 2017 рік запланували випустити в пониззя Дніпра близько 1,2 мільйона молоді «царської риби». Вона, на відміну від осетра, севрюги і білуги, річку не покидає і в морі не йде.

    Однак виробничий процес загальмувала погода. Якщо в минулому році на цей час в інкубаторі заводу вже вивелися личинки майбутніх стерлядок, то в цьому році через похолодання поки ще не почали навіть відбір ікри і молочка.

    dr.ck.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.