• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Еколог: будівництво ГЕС загрожує втратам джерел питної води
    Опубликовано: 2017-04-27 19:10:55

    Будівництво малих ГЕС може призвести до того, що у західному регіоні  будуть зникати джерела питної води. Про це Інформаційному агентству "Правда" в ексклюзивному коментарі розказала координатор водних програм екологічної організації "МАМА-86" Анна Цвєткова.
     «У нас є стратегія розвитку гідроенергетики, минулого року її затвердили. Там є чіткі плани, що ми будемо будувати, ми чули про плани 2 роки тому збудувати там 550 міні-ГЕС на наших гірських річках. Кожна міні-ГЕС це втручання в гідрологію річки… А на певній ділянці взагалі річка зникає, в західному регіоні. Питання стоїть, що там громади проти і громади вже на рівні області. Це втрата біорізноманіття, це втрата джерел питної води", - сказала вона.
    Еколог додала, що в стратегії розвитку гідроенергетики немає відповідних екологічних висновків та розрахунків, які б показали, скільки води потрібно для обслуговування потреб ГЕС та взагалі використання водних ресурсів для енергетики.
    "Гідроенергетика це лише частина енергетики, тому що вода у нас для охолодження реакторів, вода у нас для охолодження ТЕС і т.д. І скільки нам цієї води, чи у нас взагалі вистачить тоді для питних потреб", - додала Анна Цвєткова.

    pravda.press



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.