• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • На Запоріжжі планують побудувати дві вітроелектростанції потужністю 200 МВт до 2020 року
    Опубликовано: 2017-04-23 18:08:15

    Цьогоріч у Запорізькій області планують розпочати будівництво Приморської вітроелекростанції і Приморської вітроелектростанції-2 загальною потужністю 200 МВт.

    Як зазначив заступник директора ТОВ “Вінд Пауер” (дочірня фірма “ДТЕК”) Юрій Жабський, реалізацію масштабного проекту відновлять після трьох років “заморозки”, передає INVADERS.

    «Незважаючи на дуже напружену ситуацію і дуже високі ризики, сьогодні нам вдається знаходити порозуміння серед європейських банків, які можуть кредитувати такі великі проекти, – пояснив він. – З огляду на істотний прогрес у вітроенергетичному обладнанні та інфраструктурних рішеннях ми оновлюємо проект Приморської ВЕС: обрали нові топові турбіни компанії General Electric потужністю 3,8 МВт».

    Кожна вітроелектростанція матиме 26 вітрових турбін.

    За словами Юрія Жабського, проекти встановлення Приморської та Приморської ВЕС-2 будуть узгоджуватися з чинним законодавством під контролем українських та міжнародних експертів, а також громадськості. «Проводяться дослідження впливу вітряних електростанцій на навколишнє середовище», – запевняє фахівець.

    У проект, першу чергу якого планують ввести в експлуатацію до січня 2019 року, планується інвестувати близько 9,5 млрд грн (300 млн євро).

    Розпочате у 2013 році будівництво Приморської ВЕС заморозили через події на сході і нестабільну політико-економічну ситуацію в країні.

    Ботієвська ВЕС, яку компанія “Вінд Пауер” запустила у 2014 році, складається з 65 турбін загальною потужністю 200 МВт. євро. Наразі за “зеленим” тарифом ВЕС вже реалізувала більше 2 тис ГВт-год.

    invaders.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.