• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Львову вистачить двох років, аби побудувати сміттєпереробний завод - Кістіон
    Опубликовано: 2017-04-21 21:09:32

    Покласти край спекуляціям довкола львівського сміття та  вирішити цю проблему покликаний Меморандум про співпрацю між Львівською ОДА, міськ- та облрадо й органами місцевого самоврядування щодо поводження із ТВП.

    Його підписали у п'ятницю за присутності віце-прем`єр-міністра Володимира Кістіона, повідомляє кореспондент Укрінформу.

    «Сміттєва проблема у Львові переросла із локального та регіонального у державний рівень, її вирішення взяв під особистий контроль прем’єр України Володимир Гройсман. Тепер завдяки підтримці уряду знайдено компромісний варіант, який протягом двох років дозволить обласному центру розміщувати побутові відходи на полігонах в містах регіону. За це на кошти Львівської міськради та обласного екологічного фонду буде проводитись рекультивація локальних полігонів та вирішуватись соціальні проблеми територіальних громад», - зазначив Кістіон.

    За словами віце-прем`єра, двох років дії меморандуму Львову має вистачити для спорудження сміттєпереробного заводу, який раз і назавжди вирішить проблему відходів.

    Як доповнив голова ЛОДА Олег Синютка, вирішення сміттєвої проблеми стало можливим завдяки консолідації зусиль уряду, регіональної влади та територіальних громад. Меморандум чітко визначив часові рамки, а також фінансові та юридичні механізми вивезення відходів.

    Щодо можливих протестів місцевих мешканців, Синютка зазначив, що місцеві активісти виступали не проти «чужого» сміття, а проти брехні та можливих злочинів довкола нього. Тепер вони увійдуть до передбаченої Меморандумом громадської ради з контролю за вивезенням ТПВ. А територіальні громади отримають реальну вигоду. Впродовж двох років (2017-2018) із бюджету ЛМР буде виділено по 70 млн грн субвенції для міст області, із бюджету Львівської обласної ради – по 30 млн грн для облаштування та підтримки сміттєзвалищ та полігонів у Львівській області.Протягом двох тижнів буде розроблено та затверджено план прийому ТВП на полігони області. Найбільшу кількість сміття прийматимуть Новояворівськ - 80 тонн на добу, Самбір - 70 тонн, Миколаїв - 60 тонн, Дрогобич - 50 тонн. У підсумку щодня полігони та сміттєзвалища області прийматимуть 580 тонн ТПВ із Львова.

    ukrinform.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.