• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • «Кернел» збільшить обсяг перевалки у Чорноморському порту більше, ніж удвічі
    Опубликовано: 2017-04-21 17:30:55

    Адміністрація морських портів України (АМПУ) підписала меморандум про співпрацю з компанією «Кернел» для збільшення вантажопотоку в морському порту Чорноморськ.

    Про це повідомила прес-служба АМПУ.

    За умовами угоди,  «Кернел» планує збільшити обсяг перевалки вантажів через морський порт Чорноморськ з 3 до 7 млн тонн до ІІ півріччя 2019 року. Для цього підприємства «Кернел» «Трансгрейнтермінал» і «Трансбалктермінал» планують створити і реконструювати термінали, а також збільшити потужності одноразового зберігання вантажів.

    Так, «Трансгрейнтермінал» побудує зерновий термінал із запланованим обсягом одноразового зберігання в 300 тис. тонн і обсягом перевалки в 3 млн тонн на рік. Введення в експлуатацію перевалочних потужностей заплановано на І півріччя 2019 року. Надалі в планах компанії – будівництво додаткової черги терміналу зі збільшенням потужностей ще на 2 млн тонн вантажів.

    «Трансбалктермінал» проведе реконструкцію терміналу для збільшення обсягів перевалки вантажів до 4 млн тонн на рік.

    АМПУ в рамках майбутнього інвестиційного проекту бере на себе зобов'язання зі збільшення глибин операційної акваторії 1-го ковша Сухого лиману, а також біля причалів № 14, 15, 16, 17 Чорноморського порту до 15 м. Крім того, до 16 м будуть збільшені глибини на підхідному каналі порту.

    «Ми вже розпочали реальні працюючі проекти з розвитку інфраструктури і збільшення перевалочних потужностей українських портів. Угода з «Кернел» – чергове свідчення цього і сигнал українським і зарубіжним інвесторам про готовність АМПУ створити умови для зростання вантажопотоку», – зазначив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

    Він додав, що попереду в АМПУ ще два меморандуми з великими інвесторами.

    «Стратегія нашої компанії серед іншого передбачає збільшення перевалочних потужностей в Чорноморському порту, – сказала директор з логістики «Кернела» Леся Литвинська. – Однак, як будь-якому бізнесу, нам потрібні були гарантії виконання АМПУ своїх зобов'язань щодо збільшення глибин, з розвитку портової інфраструктури».

    agrotimes.net



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.