• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ТОП-100 держкомпаній України за півроку отримали 31,6 млрд прибутку
    Опубликовано: 2017-04-13 16:25:24

    ТОП-100 державних компаній України закінчили перше півріччя 2016 року з прибутком 31,6 млрд грн
    Про це повідомляє Мінекономрозвитку.

    "Зараз державні компанії демонструють набагато кращий фінансовий результат, ніж у попередні періоди. Але це переважною мірою стосується 100 найбільших державних компаній. Більшість підприємств поза цим списком є збитковими або взагалі не функціонують, тому приватизації у першу чергу підлягатимуть вони", - каже заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

    Згідно з представленим звітом, структура портфелю ТОП-100 державних компаній у порівнянні із попереднім періодом не змінилась. Станом на 30 червня 2016 року у власності держави знаходилось 3460 держпідприємств, з яких працюють лише 1794.

    На ТОП-100 державних компаній припадає 82% чистого доходу і 86% активів держави. Найбільші активи сконцентровані в нафтогазовому секторі (НАК "Нафтогаз України"), транспорті (ПАТ "Укрзалізниця") та електроенергетиці (ДП НАЕК "Енергоатом").

    espreso.tv



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.