• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • На Буковині бюджетні організації заборгували за спожитий газ майже 10 мільйонів гривень
    Опубликовано: 2017-03-30 19:01:14

    Бюджетні установи Буковини заборгували за спожитий газ майже 10 мільйонів гривень. Про це повідомляє прес-служба ТОВ "Чернівцівгаз збут".

    Станом на кінець березня 2017 року заборгованість бюджетних установ перед ТОВ "Чернівцігаз Збут" становить 9,6 мільйона гривень. Несплата коштів бюджетниками пов’язана з недоліками в системі закупівель та розрахунків за блакитне паливо. Як наслідок, 20 бюджетних організацій вже сьогодні залишаться без газопостачання, - повідомляють газівники.

    Наразі найбільша сума заборгованості в бюджетних установ, які фінансуються з державного та місцевих бюджетів – 4,2 та 4,8 млн. грн. відповідно. Бюджетні установи, які фінансуються з обласного бюджету боргують 596 тисяч гривень.

    Причиною виникнення заборгованості, стала недосконалість процедур проведення відкритих торгів для закупівлі природного газу. Адже відповідно до вимог Закону України "Про публічні закупівлі", бюджетні установи зобов’язані проводити відкриті торги, проте, залежно від обраної процедури, термін їхнього проведення може затягуватися від 3 тижнів до 2 місяців.

    "Така недосконала законодавча система зробила заручником як бюджетні установи, так і нашу компанію. Адже через накопичення боргів ми не в змозі своєчасно розрахуватися зі своїм постачальником газу та закупити нові обсяги палива. При цьому, враховуючи умови договору постачання, бюджетні організації зобов’язані вносити авансові платежі. Однак, ще від початку року, вони повністю не розрахувалися за спожитий газ в попередньому періоді", - пояснює директор ТОВ "Чернівцігаз збут" Володимир Ляшенко.

    Внаслідок накопичення заборгованості, ТОВ "Чернівцігаз збут" направило 20 бюджетним організаціями попередження про відключення та вже від 28 березня 2017 року, будуть відмикати боржників від газопостачання.

    Відповідно до чинного законодавства (п.13 розділу ІІ Правил постачання природного газу, затверджених постановою НКРЕКП від 30.09.2015 р. № 2496) ТОВ "Чернівцігаз збут" повинно припинити постачання природного газу для бюджетних організацій, якими порушені умови договору щодо проведення вчасної оплати за спожитий газ.

    molbuk.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.