• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Екс-регіонали підривають енергобезпеку України, доводячи до банкрутства ДП «Волиньвугілля»
    Опубликовано: 2017-03-29 21:00:17

    Хто і чому доводить державне підприємство «Волиньвугілля» до банкрутства? Хто зацікавлений у звільненні майже двох тисяч працівників? Хто нагріє руки на тому, що позбавить бюджет податків та підірве енергетичну безпеку України? «Тіньову схему» навколо держпідприємства розкрив президент благодійного фонду «Посилення нацбезпеки та розвитку місцевого самоврядування» Костянтин Красовський.«Всі пам’ятають про ДП «Волиньвугілля» як про підприємство, де нерідко затримували заробітну плату, де не було за що відремонтувати обладнання чи оплатити за ресурси, – каже Костянтин Красовський. – І так дійсно було, але до 2016 року, доки за роботу не взялися нові керівники. Саме вони виплатили працівникам усю заборгованість, підготували до відкриття ще одну лаву, що, за прогнозами, має збільшити обсяг видобутку вугілля на підприємстві майже утричі».

    Проте не все так добре, як здається на перший погляд. Адже за дуже дивних обставин проти ДП «Волиньвугілля» було порушено справу про банкрутство.

    Колишнє керівництво у «схемі»

    Розпочався суд про банкрутство з одного документа, підписаного тодішнім гендиректором Валентином Кисельовим. Саме він у березні 2016 року підписав договір співпраці з такою собі юридичною компанією «Леві» (директор Овдієнко В.Ю.).

    «Цікавим у цій ситуації є те, що на той час у ДП «Волиньвугілля» працював юридичний відділ, який очолював юрист Віктор Порплиця. Він, очевидно, не міг упоратися зі своїми обов’язками, тому надавати правові послуги держпідприємству повинна була згадана юридична компанія «Леві». І не зайвим буде сказати, що все це мало відбуватися на умовах суворої конфіденційності», – продовжує Красовський.

    infa.ua

    Потрійна гра і доведення до банкрутства

    Найцікавіше трапилося через півроку. Керівник юридичної компанії «Леві» Віктор Овдієнко отримує новий договір про представництво інтересів у суді компанії «Схід-Інвестбуд-Сервіс»… І, що дуже дивно, той же Віктор Овдієнко, фірма якого обслуговує «Волиньвугілля», подає заяву до суду проти того ж таки «Волиньвугілля»! І все це – під прикриттям «захисту інтересів іншого клієнта». Мало того, саме з цієї заяви розпочинається провадження у справі про банкрутство державного підприємства.

    За місяць у того ж юриста Віктора Овдієнка з’являється новий, не менш цікавий клієнт –  ТОВ «Інститут екологічних технологій Донбасу» (директор Максимова С.А.), яка теж уповноважує керівника юридичної фірми «Леві» представляти свої інтереси в суді. І теж – у справі про банкрутство «Волиньвугілля»!Схема майже спрацювала?

    У цій ситуації неозброєним оком видно, що керівник юридичної контори «Леві» Віктор Овдієнко, підписуючи договір з «Волиньвугіллям», переслідував меркантильну ціль – він збирав необхідну інформацію для початку процесу банкрутства держпідприємства. Незалежно від спроб рейдерским шляхом заволодіти майном державного підприємства, 28 березня цього року ухвалою Рівненського апеляційного суду було скасовано рішення попередньої інстанції про відкриття справи про банкрутство ДП «Волиньвугілля».

    «Звертаю увагу на зв’язки між учасниками процесу банкрутства «Волиньвугілля» – всі вони переплітаються навколо енергоринку та колишньої владної «Партії регіонів». Найвагомішим фактором у цій справі є діяльність, що підриває енергетичну безпеку держави, адже за рішенням РНБО в енергетиці оголошено надзвичайний стан. Усім відомо, що блокада торгівлі з окупантами негативно вплинула на бізнес олігарха Рената Ахметова, тому не слід виключати версію його впливу на енергоринок, щоби змусити державу поновити торгові відносини з російськими окупантами. Більше дивує ще й байдужість СБУ та правоохоронців на загрозу енергетичної безпеки України та цю відверто корупційну схему, за якою вже зараз хочуть довести одне із найуспішніших підприємств Волині до банкрутства», – підкреслив президент благодійного фонду «Посилення нацбезпеки та розвитку місцевого самоврядування» Костянтин Красовський.

    Довідка:

    Кисельов Валентин Миколайович – екс-керівник ДП «Волиньвугілля», до посади в.о. директора ДП «Волиньвугілля», публічно з’являвся лише один раз, коли висував свою кандидатуру у народні депутати України в багатомандатному загальнодержавному виборчому окрузі від виборчого блоку «Партія праці та Ліберальна партія – разом!» на виборах народних депутатів України 29 березня 1998 року. Тоді у виборчому списку, в якому фігурував Кисельов, було чимало відомих «регіоналів», зокрема Дмитро Табачник, Валентин Ландик, В’ячеслав Богуслаєв, Володимир Сівкович та інши.

    Порплиця Віктор Зіновійович – юрист ДП «Волиньвугілля», 2010 року був кандидатом у депутати Нововолинської міськради від партії «Єдиний Центр», відомої своїми зв’язками з «регіоналами». В 2012 році фігурує у ЦВК як поплічник «регіоналів» – довірена особа кандидата у депутати до ВРУ від «Партії регіонів» Анатолія Заболотного, якого притягнули до відповідальності за злочини, скоєні ним під час керування ДП «Волиньвугілля» у 2011-12роках.

    Овдієнко Віктор Юрійович – директор ТОВ «Юридична компанія «Леві». В 2009 році отримав вищу юридичну освіту у Київському національному університеті внутрішніх справ. 2009-10 рр. працював у громадській приймальні кандидата на пост Президента України Януковича В.Ф. На платній основі був помічником нардепа від «Партії регіонів» Селіварова Андрія Борисовича – голови підкомітету з питань газової промисловості Комітету ВРУ з питань паливно-енергетичного комплексу, члена групи з міжпарламентських зв’язків з РФ.

    Максимова Світлана Анатоліївна – директор та, разом із Жебською О.С., співвласниця ТОВ «Інститут екологічних технологій Донбасу». В 2014 році була довіреною особою кандидата у нардепи та власника частки енергоринку України Жебського Олега Васильовича, який керував ПАТ «Центренерго» та є власником «Подільської енергетичної компанії».



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.