• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • АМКУ розгляне конфлікт Крюківського вагонобудівного заводу та Укрзалізниці
    Опубликовано: 2017-03-29 19:05:32

    З початку березня між Крюківським вагонобудівним заводом та Укрзалізницею виник конфлікт, пов'язаний з проведенням тендерів. Як повідомили в КВБЗ, через те, що умови тендеру були укладені «дискримінаційним чином», вони не змогли взяти у ньому участь.

    Антимонопольний комітет України прийняв на розгляд скаргу Крюківського вагонобудівного заводу щодо проведення Укрзалізницею тендера на закупку шести дизельних 3-вагонних потягів для регіональних перевезень.Про це повідомляє Infokava.com з посиланням на energolife.info

    Кілька тижнів тому голова Наглядової ради КВБЗ Володимир Приходько написав статтю під назвою «Польська «підтримка» Укрзалізниці та національного виробника». В публікації, розміщеній на офіційній сторінці підприємства, Приходько детально описав ситуацію, в якій опинився Крюківський вагонобудівний завод в плані співпраці з Укрзалізницею. Вона полягає в тому, що КВБЗ наряду з іншими вітчизняними заводами не зміг взяти участь в тендері на закупку напіввагонів для «УЗ», так як в тендері були прописані умови, які повторювали конкретні технічні вимоги продукції польського виробництва. А саме, цим умовам відповідав тільки дизель-поїзд конкретного виробника – Акціонерного товариства «PESA» (Польща). Іншими словами, тендер був проведений такий чином, щоб український виробник не зміг взяти в ньому участь. Для КВБЗ, який розраховував завдяки співпраці з Укрзалізницею відновити потужність виробництва, хоча б частково повернувшись до докризового стану, це стало великим ударом.

    З огляду на таку ситуацію керівництво КВБЗ вирішили офіційно звернутися до Антимонопольного комітету України задля захисту економічної конкуренції. На заводі прямо вказали на те, що технічні умови тендерної документації, включаючи умови до габаритів, прописані під «PESA». Також керівництво КВБЗ звернуло увагу на те, що в тендері вказані дуже стислі строки виконання замовлення (7 місяців проти реальних 10-11), що може свідчити про попередню змову Укрзалізниці та польською компанією.

    infokava.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.