• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Питання роботи індійських фармвиробників в Україні обговорено в Держлікслужбі
    Опубликовано: 2017-03-29 18:03:31

    Як повідомляється на сайті Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі — Держлікслужба), 22 березня 2017 р. голова Держлікслужби Наталя Гудзь зустрілася з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Індія в Україні Маноджем Кумаром Бхарті. Під час заходу обговорювали низку питань, що стосувалися роботи індійських фармацевтичних виробників в Україні.

    Згадуючи власний досвід інспектування індійських ліній з виробництва ліків, Н. Гудзь зазначила, що з них більше 90% загалом відповідають вимогам належної виробничої практики (Good Manufacturing Practice — GMP). Такі перевірки дозволяють виробникам поглянути на процеси під новим кутом та виправити певні невідповідності.

    Індійські фармкомпанії керуються законодавством України та постачають лікарські засоби, вироблені відповідно до вимог GMP. Провідні виробники входять до Асоціації індійських фармацевтичних виробників (Indian Pharmaceutical Manufacturers Association — IPMA), очільник якої — д-р Менон У.П.Р. — є членом Громадської ради при Держлікслужбі. Таким чином, учасникам ІРМА забезпечено можливість участі в розробці нормативно-правових документів віт­чизняної фармацевтичної галузі.

    Наразі між Держлікслужбою та Міністерством хімічної промисловості та добрив Уряду Республіки Індія підписано Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво. Н. Гудзь відзначила важливість підписання ще однієї Угоди про взаєморозуміння між Держлікслужбою та Організацією централізованого контролю за дотриманням стандартів лікарських засобів головного директорату служб охорони здоров’я міністерства охорони здоров’я та сімейного добробуту уряду Індії. Це дозволить на новому рівні розвивати співпрацю між регуляторними органами обох країн у сфері якості лікарських засобів.

    У свою чергу, Надзвичайний i Повноважний Посол Індії в Україні запевнив голову Держлікслужби в тому, що індійські виробники зацікавлені в постачанні до України якісної фармацевтичної продукції. За його словами, у 2016 р. експорт лікарських засобів індійського виробництва до України у грошовому вираженні становив близько 134 млн дол. США, що значно менше рівня 2013 р. (близько 400 млн дол.). Він зазначив, що має очікування щодо дотримання індійськими виробниками вимог українського законодавства до якості продукції та збільшення обсягів експорту ліків до України.

    На завершення зустрічі сторони висловили сподівання на продовження конструктивного діалогу та подальший розвиток украї­но-індійського партнерства у фармацевтичній галузі.

    apteka.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.