• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Хімічний гігант на Рівненщині може призвести до катастрофи
    Опубликовано: 2017-03-25 19:32:37

    Нині хімічний гігант переробляє дві третини нечистот міста Рівне і навколишніх населених пунктів. Доки  на підприємстві вирішують свої фінансові проблеми, рівненські чиновники думають про альтернативу "азотівським" очисним спорудам. З цього приводу проведено екстрене засідання міської комісії з питань надзвичайних ситуацій.
    Разом з ним зупиняться й очисні споруди, що загрожує екологічною катастрофою для Рівного і навколишніх сіл. Адже там проходять очищення 70 відсотків нечистот міста і прилеглих населених пунктів.
    Загальна сума боргу держави підприємству - 400 мільйонів доларів США і 360 мільйонів кубометрів газу. В свою чергу, борг "Рівнеазоту" з врахуванням всіх відрахувань – у межаж 40 мільйонів доларів США. На даний час вирішується питання: дадуть чи не дадуть кредит підприємству? Якщо дадуть, то завод запрацює. А керівництво компанії буде займатися з урядом пошуком виходу з цієї ситуації.
    Інакше слід чекати на повну зупинку і консервацію всього ПАТ "Рівнеазот". Разом з ним зупиняться й очисні споруди, що загрожує екологічною катастрофою для Рівного і навколишніх сіл. Адже там проходять очищення 70 відсотків нечистот міста і прилеглих населених пунктів.
    Тож керівництво "Рівнеазоту" просить владу як центральну, так і місцеву  посприяти їм у вирішенні цієї  нагальної проблеми.
    Очисні споруди можуть працювати і в автономному режимі, але місто має забезпечити підприємство електрикою і газом, а “Рівнеоблводоканал” розрахуватися за 12 мільйонів гривень боргу.
    Під час екстренного засідання члени міської комісії  з питань надзвичайних ситуацій прийняли звернення до керівництва “Рівнеоблводоканалу” з проханням розрахуватися за весь борг. А в листах до газопостачальників просять забезпечити аварійну подачу газу для роботи очисних споруд.
    Тим часом керівники управлінь міськвиконкому і відповідних служб терміново готують звернення до Кабінету Міністрів, обдержадміністрації та облради про  вирішення питання щодо постачання газу на ПАТ "Рівнеазот".
    Заступник міського голови Рівного Олексій Хмилецький не виключає і гіршого розвитку подій. Тож,  щоб попередити можливу надзвичайну аварійну ситуацію, відповідні служби готуються від’єднати очисні споруди. Але це може призвести до справжньої катастрофи, подібної до проблеми зі львівським сміттям, тільки у вужчому діапазоні.          

    volyn.com.ua           



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.