• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Схвалено законопроект, який стимулюватиме виробництва тепла з альтернативних джерел
    Опубликовано: 2017-03-23 21:20:23

    На цьому тижні Верховна Рада України приділила значну увагу питанням розвитку відновлюваної енергетики в Україні. 21 березня, Парламентом прийнято довгоочікуваний розроблений спільно з Держенергоефективності законопроект щодо стимулювання виробництва тепла з альтернативних джерел. Вже наступного дня, 22 березня, на засіданні Комітету ВРУ з  питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства розглянуто та схвалено законопроект № 6081, який дозволить полегшити підключення до мереж об’єктів з відновлюваної енергетики. Цей законопроект також розроблено разом з Держенергоефективності.

    «Це тиждень перемог в Парламенті. Народні депутати України підтримують законодавчі ініціативи для спрощення ведення бізнесу у відновлюваній енергетиці, розроблені спільно з Держенергоефективності», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук події останніх двох парламентських днів.

    «Так, законопроект № 6081 передбачає запровадження для власників проектів з відновлюваної енергетики прозорих та справедливих умов приєднання до мереж. Для цього пропонується встановити конкретний період дії технічних умов на підключення до мереж, а саме – 3 роки. Переконаний, що саме таким чином ми зможемо подолати назрілу в країні проблему спекуляції «зарезервованими» потужностями», - розповів Сергій Савчук, представляючи законопроект на засіданні.

    Голова Агентства пояснив, що на сьогодні з можливих для використання 5,2 ГВт потужностей об’єктів відновлюваної енергетики вже 4,5 ГВт «зарезервовані» відповідно до виданих технічних умов на приєднання до мереж. Дія технічних умов за чинним законодавством безстрокова, а з цих 4,5 ГВт «зарезервованих» потужностей лише 37% було введено в експлуатацію. Решту проектів досі не завершено, а в деяких випадках навіть не розпочато. Отже, у зацікавлених інвесторів немає можливостей для реалізації нових проектів з будівництва об'єктів "зеленої" енергетики.

     «У зв’язку з цим, ми пропонуємо конкретний 3-річний термін дії технічних умов для усіх: тих, хто планує отримати їх після прийняття законопроекту, а також тих, хто вже їх має. Це дозволить уникнути будь-яких спекуляцій та зловживань з вже виданими технічними умовами, стимулюватиме інвесторів вчасно завершувати будівництво об’єктів та полегшить доступ до мереж нових власників «зелених» проектів», - повідомив Голова Агентства.

    Загалом, після обговорення законопроекту народні депутати України, члени Комітету одноголосно вирішили рекомендувати Парламенту прийняти його у першому читанні за основу.

    budport.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.